Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg har ingen venner….

Hej BB.

Jeg er en dreng på de godt 15 år, og har ingen venner:/

i denne fase af livet, syntes jeg det er vigtigt, at få skabt et godt “web” af venner, og derfor tager jeg det så tungt, som jeg gør,

hvad skal jeg gøre?

Dreng, 15 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng 15 år

Tak for dit brev. Jeg er ked af at høre, at du lige nu er i en fase af livet, hvor du føler, at du ingen venner har. Hvad mon årsagen kunne være til det? Er du blevet uvenner med nogle af dine gamle venner, skiftet skole eller måske bare aldrig rigtig har følt, at du har fået knyttet nogle stærke venskabsbånd til dem du gik i klasse med?

Når man er 15 år som dig, oplever mange, at der sker en masse ting både med en selv og med andre. Dem som man f.eks. tidligere spillede computerspil med, vil nu hellere til fest, og nogen skal til at i gymnasiet, hvor man selv tager 10. klasse etc. Man kan derfor godt opleve, at man glider fra sine klassekammerater eller venner, og måske mangler nogen, som man kan være sig selv med. 

Jeg kan godt forstå, at du gør dig en masse tanker om det. Du lyder til, at være en klog og eftertænksom dreng, som giver sig tid til at tænke over tingene.

Jeg tænker, at du må prøve at tænke på situationer, hvor du kan række hånden ud efter nye venskaber. Kunne du måske forestille dig at starte til noget sport, i en klub eller til noget kreativt? Hvad er dine interesser? Måske andre som deler de samme interesser kunne blive nye venner? I din alder er det ofte tid til, at man skal afslutte folkeskolen og starte på noget nyt. Gad vide, om den "nye start" også ville kunne give dig mulighed for, at møde nogle nye venner som du svinger med? Sådan er det for mange. De fleste oplever i højere grad, at det er vennerne man får fra din alder og årene frem, fx. fra gymnasiet, der hænger ved videre i livet.

Måske kan du tale lidt med dine forældre om dine tanker? Måske har de en god idé til en fritidsaktivitet, eller et skolevalge som kunne hjælpe dig? Det kan også være, at din klasselærer kan hjælpe dig med det. Dine forældre og klasselærer ved måske allerede godt, at du lige for tiden ikke har nære venner? Din klasselærer kunne jo også tage det op i klassen f.eks. hvis du føler du bliver holdt udenfor. Jeg ved, at mange unge synes det er meget sårbart, men måske det kunne hjælpe dig?

Jeg tænker ikke, at du skal bekymre dig for meget om, at få lavet et godt ”web” af venner. For det laver man hele livet igennem. Venner kommer og går, og nogle få hænger ved. Det har ikke nødvendigvis nogen betydning, hvor mange eller få venner man har i sit "web".

 Al held og lykke til dig.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat