Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg har det svært

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej pige,

Godt du har haft overskud til at skrive. Det er et flot og ærligt brev, du har skrevet, og jeg kan godt læse, at du virkelig forsøger selv at finde et svar på, hvorfor du føler den tomhed. Jeg vil prøve at give dig et svar, jeg håber du kan bruge.

Først tænker jeg, at det er vigtigt, at dine forældre ved, hvordan du har det, for at de kan ændre på deres adfærd og forventninger overfor dig - og forstå at du nu er ved at være teenager, og der andre ting som er mere vigtige end at hjælpe din far. Det betyder ikke, at du ikke skal hjælpe til, men at I måske skal finde de dage, hvor du skal hjælpe, så du ved hvad for dage, du har fri.

Tit kan det være svært for forældre, når deres børn bliver teenagere og får lyst til andre ting end familien. Man kan sige, at alle skal øve sig i at være familie på en anden måde og respektere hinandens valg.

Jeg ved, at det kan være svært at få taget hul på sådan en snak. Måske kan det være en hjælp for dig at skrive det ned, som gør dig ked af det derhjemme og bruge det til at starte samtalen.

Det er dejligt at læse, du har veninder at snakke med, men det betyder desværre ikke altid, at man ikke godt kan føle sig dårlig tilpas, som du så flot beskriver. Kunne du snakke med din gode veninde og fortælle hende, hvordan du har det? Og måske lave nogle faste aftaler med hende i en periode? Det kan måske give dig lidt ro, at du ved, hvornår du skal være sammen med hende alene.

Jeg ved godt, at jeg har skrevet meget om, at du selv skal tage initiativ til at snakke, men det er bare så vigtigt, at dem, som er omkring dig, ved, hvordan du har det, for at kunne støtte lidt op om dig lige nu.

Hvis det hele er for meget for dig, kan du også starte med at ringe til BørneTelefonen 116 111 og snakke med en voksen, som er vant til at snakke med unge, der har det som dig.

De bedste hilsner BørneTelefonen

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat