Brev

Jeg har det svært

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej pige,

Godt du har haft overskud til at skrive. Det er et flot og ærligt brev, du har skrevet, og jeg kan godt læse, at du virkelig forsøger selv at finde et svar på, hvorfor du føler den tomhed. Jeg vil prøve at give dig et svar, jeg håber du kan bruge.

Først tænker jeg, at det er vigtigt, at dine forældre ved, hvordan du har det, for at de kan ændre på deres adfærd og forventninger overfor dig - og forstå at du nu er ved at være teenager, og der andre ting som er mere vigtige end at hjælpe din far. Det betyder ikke, at du ikke skal hjælpe til, men at I måske skal finde de dage, hvor du skal hjælpe, så du ved hvad for dage, du har fri.

Tit kan det være svært for forældre, når deres børn bliver teenagere og får lyst til andre ting end familien. Man kan sige, at alle skal øve sig i at være familie på en anden måde og respektere hinandens valg.

Jeg ved, at det kan være svært at få taget hul på sådan en snak. Måske kan det være en hjælp for dig at skrive det ned, som gør dig ked af det derhjemme og bruge det til at starte samtalen.

Det er dejligt at læse, du har veninder at snakke med, men det betyder desværre ikke altid, at man ikke godt kan føle sig dårlig tilpas, som du så flot beskriver. Kunne du snakke med din gode veninde og fortælle hende, hvordan du har det? Og måske lave nogle faste aftaler med hende i en periode? Det kan måske give dig lidt ro, at du ved, hvornår du skal være sammen med hende alene.

Jeg ved godt, at jeg har skrevet meget om, at du selv skal tage initiativ til at snakke, men det er bare så vigtigt, at dem, som er omkring dig, ved, hvordan du har det, for at kunne støtte lidt op om dig lige nu.

Hvis det hele er for meget for dig, kan du også starte med at ringe til BørneTelefonen 116 111 og snakke med en voksen, som er vant til at snakke med unge, der har det som dig.

De bedste hilsner BørneTelefonen

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat