Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

jeg føler mig svigtet lidt af min mor og søster

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 16 år

Jeg kan godt se, at det virker som om, det hele er kørt lidt i hårknude mellem dig og din mor og søster her på det sidste. Det tror jeg, man oplever ind imellem, men jeg kan godt forstå, du er ved at være træt af det og gerne vil have, at det bliver anderledes.

Jeg får indtryk af, at det er rigtig vigtigt for dig at have en tryg og rar stemning i familien, og at man kan bakke hinanden op og være der for hinanden. Som du selv siger, vil du bare gerne have en familie, hvor alle bliver hørt og ingen skal føle sig usynlige.

Det lyder som om, du har prøvet på alle mulige måder at ændre på din mor og søsters måde at tænke om dig. Det tager jeg hatten af for! Det lyder som om, din far ser dig på en anden måde, end de gør? Også selv om du får en følelse af, at han ind imellem "holder med" din mor og søster. Så selv om du føler, at han lige for tiden ikke vil lytte til dig, kunne det måske være en mulighed at fortælle ham, hvordan du oplever det hele? Du kan overveje, om du vil vise ham dit brev her?

Det kan også være, du kan vise din mor dit brev - måske mens din far er til stede og bakker dig op? Mit gæt er, at din mor og resten af familien vil tage det alvorligt og at hun/de også gerne vil have at alle skændes mindre og tale ordentligt til hinanden. Måske vil ændre din søster ændre hendes holdning til dig, hvis du er åben og ærlig over for dem og fortælle hvor svært du har det? Hvad tænker du om det? 

Det kan også være, du kan starte med at tale med en anden om det. Måske en fra familien, en sød lærer, en venindes mor eller en anden, du kender. Det kan jo være, der er en voksen, der kan hjælpe dig med at tale med dine forældre - det kan nogle gange gøre det lidt lettere.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat