Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

jeg føler mig ikke velkommen

Hej jeg er en pige på 12 år

( er ikke godt til at stave )

jeg føler ikke at jeg ikke er velkommen i min klasse , fordi at alle har nogen og være sammen med i fikvarterene
og jeg sedder bare på en bænk helt alene

der er engen folk der gider at være sammen med mig ,

jeg følger mig ensom

hvad skal jeg gøre

Pige, 12 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år.

Du staver da helt fint. Jeg kan sagtens læse dit brev, så tak for det.

Når man vil ændre noget i sit liv, så skal man være modig og forberedt på at noget nyt vil ske. Efter at have læst dit brev kan jeg mærke, at du er klar til at ændre på din situation og det er super sejt.

Ensomhed er noget alle mennesker kender til. Det er en følelse der kan ramme både børn, unge og voksne. Nogle føler sig ofte ensomme, mens andre, ligesom du, føler ensomheden i bestemte situationer. Det er ikke muligt, at se på folk at de er ensomme, så det er derfor vigtigt at fortælle andre om, hvordan man har det. Ved at fortælle andre om det, så bliver det lettere for dem at forstå, der er et problem de skal hjælpe med at få løst. 

Det er rigtig flot at du har skrevet ind, men mon du har fortalt andre om følelsen af ensomhed? Du kunne tale med dine forældre eller en lærer på din skole om, hvordan du har det, så kunne I sammen prøve at finde ud af, hvordan du igen kommer til, at føle dig velkommen i din klasse. Hvis det er svært for dig at få sagt, så var en mulighed at skrive et brev til en god voksen,  du kender. Du kan få hjælp til at skrive et brev her: https://bornetelefonen.dk/skriv-0

En anden mulighed kunne være, at du spurgte dig selv: "Hvad har JEG lyst til at lave i frikvarterene?" Du kunne starte en aktivitet, som du finder sjov. Måske nogle af de andre også synes, det ser sjovt ud, så kan du invitere dem til at være med og I vil sammen kunne skabe nogle fælles interesser.

Har du lyst kan du også tage kontakt til Headspace. Det er et sted hvor unge mennesker har mulighed for at tale sammen og evt mødes. De har afdelinger forskellige steder i landet, og du kan læse mere om dem her på deres hjemmeside:  https://www.headspace.dk/temaer/ensomhed  

Jeg tror, at det kan lykkes at få det godt og komme godt ind i klassen og få venner. 

Kærlig hilsen BørneTelefonen

 

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat