Brev

Jeg føler mig ikke tilpas på efterskole

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Pige på 16 år

Hold da op, hvor er du sej, at du sådan kæmper for at få det til at lykkes på efterskolen. Sikke en styrke, du har. 

Det er aldrig sjovt at gå og føle sig ensom, og man kan faktisk nogle gange føle sig endnu mere alene sammen med andre, end hvis man rent faktisk er alene. Er det mon også sådan, du har det? Det er rigtig godt, at du har snakket med din kontaktlærer, så hun ved, hvordan du går og har det. Føler du mon, at hun hjælper dig? Hvis ikke du synes det, kunne det så være en mulighed at snakke med andre lærere på skolen?

I forhold til at knytte tættere bånd til de andre, kommer jeg til at tænke på, om det mon er muligt at tage en eller flere af dem, du snakker med med hjem på weekend hos dine forældre? På den måde kunne I måske få nogle gode oplevelser sammen og lære hinanden bedre at kende. Det kunne så måske gøre, at du ville føle et stærkere bånd til dem, når I er tilbage på efterskolen. Kunne det være en mulighed?

Jeg tænker også på, om du mon har snakket med de andre på efterskolen om, hvad de synes om at gå der? Nogle gange kan man godt få den opfattelse, at man er den eneste, der går og føler sig ensom, og man synes, at alle andre har venner. Men måske er der andre, der går og har det som dig? Også selvom det for dig ser ud som om, at de har en bedsteveninde.

Måske de andre også bliver mere opmærksomme på at være sammen med dig og snakke med dig, hvis de ved, at du går og føler dig ensom. Kunne det mon være en mulighed?

 Jeg håber virkeligt, at dette år på efterskolen lykkes for dig, når du så gerne vil det og kæmper så hårdt. Men jeg vil også sige, at hvis du bliver ved med at gå og være ked af at være der, er det ikke nogen skam at erkende, at noget andet måske er bedre for dig. Det er hårdt at være i noget i lang tid, som man ikke er glad for. Men måske skal du prøve at give det en chance i et par måneder mere og prøve nogle af de ting, jeg har foreslået. Kunne det give mening for dig?

Jeg tænker også på, om du mon snakker med dine forældre om, hvordan du har det? Jeg tror, det er rigtig vigtigt, at dem omkring dig ved, hvordan du har det, så de kan støtte og hjælpe dig, så du også sammen med dem kan tage beslutningen om, hvad der skal ske fremover.

Jeg ønsker dig alt det bedste og håber, at du kan bruge mit svar.

De kærligste hilsner fra Børnetelefonen

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat