Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg føler mig ensom og bange mange gange

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år

Tak for det fine brev,  du har skrevet til BørneTelefonen. Du har været god til at beskrive, hvordan du har det – og jeg skal gøre mit bedste for at svare på dine spørgsmål.

Oplevelsen med din veninde har gjort dig ked af det. Du føler nok, at hun slet ikke har forstået dig og set, at du har haft det svært i klassen? Det er altid rart, når nogen man holder af, forstår, hvordan man har det. Derfor kan jeg godt forstå, at du er blevet såret over din venindes kommentar. Men måske har hun prøvet at trøste dig? Eller måske har det været svært for hende at forstå, hvordan du har haft det, fordi hun selv er blevet mobbet. Det kan måske være en forklaring på hende reaktion?
 
Jeg kan ikke svare på, om du er blevet mobbet. Man plejer at sige, at drilleri er noget, der sker enkelte gange. Hvis drillerierne foregår mange gange og altid går ud over den samme, som også holdes uden for, så kalder man det mobning.  

Men lige meget om det er mobning eller ej, du har oplevet, så har du følt, at de andre i din gamle klasse har ignoreret dig. Og at du har haft en følelse af at være udenfor. Det har gjort skade på din selvtillid og livslykke, som du så fint selv skriver. Det betyder, at der er sket noget, som ikke har været okay. Og som stadig fylder meget for dig. I virkeligheden handler det derfor ikke så meget om, du er blevet mobbet eller ej. Mere om din følelse. 

Du skriver, at du stadig føler dig ensom. Også selvom du har fået en masse venner. Det lyder også som om, oplevelserne fra den gamle klasse stadig fylder rigtig meget for dig. Derfor er det godt, at du har fortalt din mor, hvordan du har det. Og det lyder som om, din mor har givet dig et godt råd – nemlig at du ikke skal skjule, hvem du er. 

Men har I også talt om, hvordan du får noget hjælp til at slippe de triste tanker og stoppe med at kradse dig selv? Som du sikkert mærker, løser det ikke problemerne, når du kradser dig i armen. Kender du mon LMS? Det er en organisation, der hjælper unge, der skader sig selv. Hvis du har lyst, kan du læse om, hvordan man kan få hjælp til at stoppe det på:http://lmsos.dk/
Måske kan du kigge på siden sammen med din mor?

Jeg tænker også, at det kunne være godt, hvis du fik talt med din nye lærer. Så kan han/hun holde øje med, om du trives i klassen. Og måske kunne det også være godt for dig, at have en anden voksen, du kan tale med om dine tanker og følelsen af at være ensom.

Du spørger, om du har haft en spiseforstyrrelse. Igen er det svært for mig at svare på. At du er tynd betyder ikke, at du har en spiseforstyrrelse. Men hvis du ikke vil spise mad – eller kaster maden op, så er det tegn på spiseforstyrrelse. Mon det er sådan du har haft det? Hvis det er, så er det vigtigt, at du får noget hjælp. Din læge kan hjælpe dig – tal med din mor om at tage med dig til lægen. 

Jeg håber, at du har fået svar på dine spørgsmål. Og at du finder modet til at snakke med din mor igen - og måske også din lærer. Du kan vise dit brev og mit svar, hvis du synes at det er svært at starte en snak. Jeg ved at det kræver energi og mod at få hjælp. Men jeg fornemmer, at du er en stærk pige. 

De bedste hilsner fra børnetelefonen

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat