Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg føler mig ensom

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år

Hvor er det bare godt, at du kan se, hvor modig og sjov en pige, du er. Det er SÅ vigtigt, at du holder fast i det – for du har helt ret. Folk der tror, du er kedelig, kender dig ikke!
 
Derfor er det også godt, at du har skrevet herind for at få hjælp til at gøre noget ved din ensomhed. For jeg kan virkelig godt forstå, at du gerne vil have nogen at være sammen med i hverdagen. Det er da klart, at du savner det, og derfor godt kan føle dig ensom. 

Mon du har talt med dine forældre eller din lærer om din følelse af ensomhed? Det er nemlig tit nødvendigt at få hjælp fra voksne til at bryde ensomheden. 

Det lyder som om fællesskabet i din klasse ikke er særlig godt – og at din følelse af ensomhed bl.a. skyldes, at du ikke er en del af fællesskabet i og uden for skolen. Da det er din læreres ansvar at skabe et trygt fællesskab, hvor alle er med, vil jeg derfor opfordre dig til at få talt med din lærer. Enten alene eller sammen med dine forældre. Din lærer kan lave trivselsforløb i klassen, så alle eleverne lærer hinanden bedre at kende – og bliver mere trygge ved hinanden. Det vil være godt for alle elever – for der er sikkert flere, der har det lige som dig og ikke rigtig får mulighed for at vise, hvem de egentlig er. Din lærer eller dine forældre kan også tale med de andre forældre fra klassen om, hvem man inviterer, når man holder fest. Mange klasser har den regel, at alle elever skal inviteres med – så ingen holdes udenfor. 

Jeg synes også, du skal tage en snak med din veninde. Det er ikke unaturligt, at et venskab kan ændre sig – og at man som veninder ikke rigtig er så tætte mere. Det sker faktisk tit, når man bliver lidt ældre og måske ikke har de samme interesser længere. Det kan dog også skyldes, at man som veninder er blevet lidt ”dovne”. At man ikke rigtig laver nogle nye spændende ting sammen. Måske kunne du derfor foreslå din veninde, at I laver noget sammen - noget I ikke plejer? I kunne sammen starte til en ny fritidsinteresse? Eller I kunne lave tøseaftener, hvor I inviterer dine to veninder og nogle af hendes veninder over til film og hygge. Det kunne også være, at I ville have lyst til at invitere nogle andre fra klassen med – måske nogle af drengene? 

Det er dejligt, at du er så glad for at gå til ridning – og får et pustrum fra ensomheden. Mon du har mødt nogle søde piger her? Som du kunne invitere med hjem og lære bedre at kende? Du kunne også overveje at spørge dine forældre, om du måtte gå til ridning to gange om ugen i stedet for kun en?
 
Jeg ved, at det kan være svært at tale om, at man føler sig ensom. Men du har allerede taget det første skridt og fået fortalt det til os på BørneTelefonen. Brug dit mod til også at tale med dine forældre og dine lærere. Du kan starte med at vise dit brev og mit svar – du har nemlig skrevet så klart og fint om din følelse af ensomhed. 

Mange tanker og kærlige hilsener
BørneTelefonen

 

 

 

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat