Brev

jeg føler mig ensom

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år

Tusind tak for dit modige brev. Det er ikke let at åbne op om ensomhed, men det har du lige gjort. Det viser, at du har styrke.

Jeg er enormt glad for at høre, at du har fået en ven, som kan hjælpe dig. Forhåbentlig ved han også, at du har haft det lidt svært tidligere? Det er nemlig enormt befriende, hvis man kan være ærlig overfor de venner, man har.

Ellers ender man, som du selv skriver, med at lyve omkring ar eller finde på historier der ikke er sande. Det kan tit være svært at starte nye venskaber sådan.

Jeg bliver nysgerrig på, om du laver noget i din fritid? Og om din ven gør? Det mest oplagte lige nu, tænker jeg ville være at få en fritidsinteresse – som du måske kunne dele med din ven? På den måde kan I begge lære lidt nye mennesker at kende, men samtidig have tryghed i hinanden selskab. Giver det mening?

Nu ved jeg jo ikke, om du nødvendigvis ønsker flere venner. Men du skriver i overskriften, at du “føler dig ensom” – derfor tolker jeg det sådan. Er der nogen I din klasse, som du ellers taler ok med i skoletiden? Og som du måske kunne have lyst til at tale mere med?
Hvis ja, kunne en mulighed så være at prøve at komme til at arbejde lidt sammen med en eller flere af sådanne mulige venner, og på den måde komme mere i kontakt med dem.

Det er altid nemmest at indlede en samtale, hvis man har noget fælles at tale om. Om det så er en fritidsinteresse, en yndlingsfilm eller en opgave i skolen – så ved vi fra de unge vi taler med, at det virker nemmere end så meget andet. Måske du kan følge det?

Jeg håber meget, at du og din fortsætter med at udvikle jeres gode venskab. Og at du måske har fået mod på endnu en ven?

Du er altid velkommen til at skrive igen, eller læse mere om ensomhed fx via tilbuddet “Ventilen”.

Kærlig hilsen Børnetelefonen

Få endnu flere gode råd om hvordan du kommer ud af ensomhed

Føler du dig ensom eller udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste, der er nemlig mange unge, der oplever ensomhed. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget, er det vigtigt, at der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at være ensom og omvendt kan man godt have mange venner og stadig føle sig ensom.

Hvis du er ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret med til fester? Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker min billeder på Instagram? Hvorfor snapper dem fra klassen aldrig til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor er jeg ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Heldigvis er der mange ting, du kan gøre. Her kan du få forskellige gode råd til, hvordan du kommer ud af ensomhed og få tips til, hvordan du kan få venner. Du kan også læse andre børns breve og se hvilke svar, de har fået fra BørneTelefonen.

Ensomhed Andre der hjælper

Headspace

Du kan både ringe og skrive til Headspace, og de har også afdelinger i hele landet, hvor du kan komme ind og tale med en rådgiver.

Læs mere

Studenterrådgivningen

Gratis rådgivning til studerende på de videregående uddannelser, der oplever psykiske eller sociale problemer. F.eks. stress, eksamensangst, depression, ensomhed mm.

Læs mere

Ventilen

Er du ensom og har brug for at mødes med andre børn og unge i samme situation?

Læs mere