Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg føler mig alene

Hej jeg er en pige på 11 og føler mig ensom

ingen gider at være sammen med mig så jeg gå nogle gange lidt alene fordi jeg ikke har det samme tøj eller spil som dem og så kan jeg ikke være med og de gider ikke lege andet

så går jeg rundt få mig selv og jeg er ved at miste en ven fordi min bedste ven er en af de mest populæreste pige i klassen men nuvgider hun ikke være så meget sammen med mig og jeg vil ikke miste hende men hvis hun leger med mig gider de populære piger ikke lege med hende

vil så godt være populær men ved bare ikke hvad jeg gær forkert.

Pige, 11 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Pige på 11 år.

Mange tak for dit fine brev til BørneTelefonen.

Du skriver i dit brev, at du er ensom, og ingen gider være sammen med dig. Det lyder som om, du har det rigtig svært, og har brug for noget hjælp.

Du skriver også, at du er ved at miste en ven. Jeg kan godt forstå, at du bliver ked af, at føle dig valgt fra. Det er helt almindeligt, at vi har brug for, at føle vi høre til hos nogen – i et venskab og i et fællesskab.

Først og fremmest er her et par forslag, til hvad du selv kan gøre, for at opsøge et fællesskab. Du kan fx. starte til en fritidsinteresse, hvor du møder nogle nye mennesker. Du kan også overveje, om der er nogen fra en af de andre klasser, som du kunne have lyst til at være mere sammen med. Så kunne du spørge dem, om I skulle lege sammen en dag efter skole.

Det med at lege sammen efter skole, kan være en rigtig god måde, at lære nogen bedre at kende, og få et venskab.

Jeg sætter et link ind her, hvor du kan se en masse ideer til hvordan man få venner. Hvis du har lyst kan du læse om det her: Venskaber.

Jeg synes dog det lyder som om, at du er i en situation, som måske kræver du får lidt hjælp til at komme videre. Du har taget det første modige skridt, ved at skrive til os, hvilket er super sejt.

Jeg kan ikke læse i dit brev, om det er noget du har prøvet at tale med en voksen om før.

Derfor tænker jeg, at den bedste vejledning jeg kan give dig, er at du skal bruge dit mod, til at række ud efter hjælp, hos nogen nær dig. Det kan fx være dine forældre, en lærer på din skole, eller en anden voksen i dit netværk?

Hvis du fortæller din klasselærer at du ikke trives i skolen, så skal han/hun hjælpe dig med at få det bedre. Det er faktisk din lærers pligt at sørge for at alle børn trives i skolen.

Når man har det som du beskriver, så kommer det også ofte til at påvirke ens selvværd – altså hvordan man ser sig selv. Du skal vide, at du er lige så meget værd, som alle andre. Du fortjener ikke, at blive holdt uden for fællesskabet.

Det er vigtigt, at du får fortalt nogen, hvordan du egentlig går og har det. Så kan de forsøge at hjælpe dig, med hvordan du bliver en større del, af fællesskabet i din klasse.

Hvis du har mod på, at tale med en voksen om hvordan du har det, men synes det er svært at komme i gang, så kan du måske vise dem dit brev til BørneTelefonen, og mit svar? Så kan I gå i gang med en snak, ud fra det. Du er også altid velkommen til at ringe til BørneTelefonen på 116111.

Mange kærlige Hilsner fra

BørneTelefonen

 

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat