Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg er ensom og ligegyldig

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Pige på 15 år,

Tak for dit brev. Jeg kan godt læse, at du er rigtig trist, og det gør helt ondt i hjertet at læse. Men jeg bliver også glad for, at du har haft mod og overskud til at skrive til os.

Jeg ved fra andre unge, at de også føler, at de har et trist liv, når de kigger ud på andre unge, og at de også føler, de ingenting må og skal være tidlig hjemme. Det ved jeg godt ikke hjælper dig, men måske kan det alligevel være en hjælp at vide, at du ikke er alene om den følelse.

Er der sket noget hjemme hos dig, der gør, at der er blevet strammere regler..? Jeg ved, at det er super vigtigt med den alder, du har, at dine forældre føler sig trygge ved dig. Tryghed kan man bedst give sin forældre ved at involvere dem i, hvad der sker i ens liv. F.eks. tage ens venner med hjem, så de kan hilse på dem og fortælle, hvad der sker i skolen. Og ved at fortælle det sjove og også fortælle det ikke altid gode, der sker. Det er også vigtigt at fortælle, hvordan man har det og føler.

Måske har du allerede gjort det med dine forældre? Men kunne du prøve at gøre det igen en dag, hvor der er ro derhjemme. Fortælle dem, hvad det gør ved dig, at du ikke må være ude og måske finde en løsning, hvor I mødes på halvvejen.

Hvis du har mod, kunne det måske være en god ide, at du inviterer nogle af dine venner hjem til dig til en f.eks. filmaften - en aften, hvor i laver mad sammen eller spiller spil. Det ved jeg godt kan være et svært skridt at tage, men jeg tænker, det kan være rigtig godt, at du tager et initiativ over for dine venner.

Måske har du slet ikke lyst til de venner mere, men har brug for noget helt nyt. Kunne du forstille dig, at du startede på noget nyt? Det kunne være en sportsgren, eller hvis du har en interesse, du kunne gå til og derigennem møde andre unge. Det ved jeg godt kræver lidt af en, når man er trist og synes, det hele er noget møg, men jeg håber du kan finde lidt overskud og mod til at tænke over det.

Det er også en mulighed du tager en snak med en lærer du har det godt med i skolen. Fortæl, hvordan du har det og hvordan det er derhjemme. Læreren vil kunne hjælpe med at få en snak med dine forældre, så I kan finde en løsning, hvor du kan få det bedre.

Sikke en masse forslag, jeg er kommet med. Til sidst vil jeg lige nævne for dig, at du måske kunne finde hjælpe ved at kigge på etniskung.dk.

De bedste hilsner BørneTelefonen

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat