Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

jeg er alene

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år

Mange tak for dit brev. Du er rigtig god til at sætte ord på din situation og jeg kan godt forstå, at du har brug for hjælp. Det kan godt være ret frustrerende, når de voksne omkring en ikke helt forstår, hvad det er man har brug for hjælp til.

De fleste oplever engang imellem at venskaber kan være svært - det gør både børn og voksne. Nogle gange kan det være en løsning at flytte skole, men det er også vigtigt, at prøve at løse konflikterne der hvor de opstår. Nogle gange kan der nemlig ske det, at konflikterne flytter med, men det er ikke altid.

Når man oplever at konflikterne ikke bliver løst, kan det være nødvendigt at sige det til de voksne flere gange.

Du har gjort alt det rigtige; nemlig sagt det til nogle voksne som er en del af din hverdag. Måske har de ikke helt forstået, hvor meget det egentlig fylder inden i dig - derfor tænker jeg, at du skal prøve at sige det igen.

Denne gang kan du måske prøve at skrive det som et brev. Det er vigtigt, at du får alt med i brevet; både hvad der er sket, hvordan du oplever det og hvad det gør ved dig. Du kan også godt skrive, at du ikke føler, at du får den hjælp som du har brug for.

Alle skoler skal have en plan for at elverne trives og ikke blive mobbet. Det er altså de voksne på skolen, som skal sikre, at eleverne trives og har det godt.

Du kan måske få lidt mere inspiration ved at læse om drillerier og mobning på vores hjemmeside lige her; https://www.bornetelefonen.dk/tema/mobning-drillerier

Måske er det en idé, at du inviterer nogen med hjem til dig, så I kan hygge sammen? Eller måske har du en fritids interesse, hvor du kan få nogle venner, som kan lide nogle af de samme ting som dig. Nogen gange er det nemmere at blive venner, hvis man en fælles interesse. Måske har du lyst til at prøve det?

Kærlige hilsner

BørneTelefonen

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat