Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg er alene

Jeg er en dreng på 13 år, og er på min nummer 2 skole nu.

Jeg skiftede lige før sommerferien, fordi min mor mente det var bedst, da den skulle lukke, og vi ville komme på en dårlig skole.

Sagen er at jeg nu bliver holdt uden for og er hele tiden alene.

Kan jeg så blive væk fra skole?

Jeg bliver nemlig holdt uden for

Dreng, 13 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 13 år

Jeg ved, det kan være rigtig svært at skifte skole.

Hvor er det ærgerligt, at du ikke har det godt i klassen. Som helt ny i en klassen kan det være svært at komme ind i en vennegruppe, fordi alle har kendt hinanden så længe. Jeg vil give dig nogle idéer til, hvad du kan gøre.

Det er en rigtig god idé at snakke med din mor om, hvordan du har det. Så kan I sammen se, om der er noget I kan gøre, for at du får det bedre i klassen. En anden god idé kan være at I fortæller det til din nye klasselærer. Lærerne i klassen har ansvaret for at alle børnene har det godt. Det kan også være, at du synes, det er bedre, at din mor taler med klasselæren om det?

Det er også vigtigt, at din mor og klasselærer ved, at bliver holdt udenfor - så det også kan tale om det og hvad der skal gøres, så alle i klassen har det godt.

Er der nogen der er bedre til ikke at holde dig ude eller nogen du taler lidt med? Så kunne det nemlig være en idé at gå til dem, som er lidt bedre til at tage i mod dig. Prøv at gå hen til dem i frikvartererne, og hvis I selv kan bestemme pladser, så sæt dig ved siden af dem. Det kan også være en idé, at du skriver til den, du synes bedst om, om at være sammen efter skole og lave noget hyggeligt.

Måske kan du også få lov til at invitere flere eller alle drengene hjem til dig, så I får mulighed for at kan lære hinandnen bedre at kende?

Jeg håber du vil bruge mine råd og jeg ønsker dig al held og lykke.

Venlig hilsen BørneTelefonen

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat