Brev

Jeg er 14 år

Jeg er en dreng på 14 år og har jeg har kræft. Jeg følte mig udenfor da jeg kom tilbage i skole efter at have fået min diagnose. Ingen vil have mig med til fodbold og ingen vil være sammen med mig.
Hjælp mig, hvad skal jeg gøre?

Dreng, 14 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 14 år

Jeg er ked af at læse, at du føler dig udenfor. Sådan skal du bestemt ikke have det!

Som du måske har oplevet, så er der mange, der ikke rigtig ved så meget om kræft. Det kan gøre det lidt svært at tale om. Nogen er måske bange for at “sige noget forkert”, som måske vil gøre dig ked af det.

Det er rigtig ærgerligt, for når man oplever noget svært, fx at få stillet en kræftdiagnose, så har vi endnu mere brug for at kunne tale om det, så vi ikke føler os alene.

Derfor tænker jeg, at du og dine forældre måske kan tage kontakt til din lærer og fortælle, hvordan du har det. Det er nemlig vigtigt, at din lærer ved det, så han/hun kan hjælpe dig og dine klassekammerater med at få talt sammen. Det kan være en lidt svær samtale, så derfor er det vigtigt, at der er nogen voksne, der hjælper dig.

Måske har dine kammerater brug for at vide lidt mere om sygdommen. De har måske brug for at stille dig nogle spørgsmål. På den måde vil de også opdage, at du selvfølgelig stadig er dig og gerne vil være med til fodbold og alt det andet, der foregår. Mon det kunne være en ide?

Hvis det er lidt svært, kan du måske overveje at vise dine forældre eller din lærer dit brev og mit svar.

Du kender nok allerede “Kræftens Bekæmpelse”? Hvis ikke, så vil jeg anbefale dig deres hjemmeside, hvor der både er noget for dig, der har/eller er ramt af kræft, men der er også meget info og gode tips til pårørende (både forældre, lærere og kammrater). Du kan se mere her, hvis du er nysgerrig.

Har du brug for det, må du endelig ringe igen til BørneTelefonen på 116111. Jeg håber, mit svar kan hjælpe dig, så du igen bliver en del af fællesskabet.

De allerbedste hilsner
BørneTelefonen

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat