Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

ingen venner

Hvad skal man gøre vis man ikke har nogen venner
HJÆLP SÅ ER I SØDE 🙁

Dreng, 12 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 12 årTak for et godt og præcist spørgsmål. Jeg er ikke sikker på, jeg kan svare helt så kort og præcist, men jeg kan prøve...
Det korte svar er, at jeg vil foreslå dig at tale med dine forældre og dine lærere om, hvordan du oplever din hverdag. Hvis du af den ene eller anden grund er havnet i en klasse, hvor du ikke rigtig har nogen, som du oplever som venner, så er det vigtigt, at de voksne finder ud af det, så de kan hjælpe med at finde ud af, hvad der vil være den bedste løsning for dig.
Måske kan alle forældrene i klassen gå sammen og arrangere spisegrupper, hvor du kan få chancen for at være sammen med nogen, som du ikke plejer..? Måske er det sådan, at det vil være en fordel for dig, hvis I overvejer et skoleskifte..? 
Jeg ved jo ikke noget om din situation, så jeg har ikke nogen ide om, hvad der vil være godt i dit tilfælde, men det tænker jeg, de voksne omkring dig, skal hjælpe dig med at finde ud af...
Du kan e.v.t. overveje, om du kunne have lyst til at vise en af dem dit brev til BørneBrevkassen, sammen med svaret fra os, som en start på en samtale..?
Du er også meget velkommen til at ringe til BørneTelefonen på 116 111 og tale mere direkte med en af rådgiverne om, hvordan du kan gribe det an...
Kærlig hilsen fra BørneBrevkasssen 

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat