Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ingen venner

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 17

Det kan jeg godt forstå føles irriterende – for du gør jo så meget for at få en ‘bedste ven,  så du ikke altid er ‘tredje hjul’. Men endnu er det ikke lykkedes for dig at få en ven, du kan kalde din ‘bedste ven’.

Selvom man kan have venner på mange forskellige måder, har mange behov for en ‘bedste ven’, man kan sige alt til. De fleste har behov for også at kunne fortælle ‘private ting’ og afsløre sig selv til et andet menneske. En person,  der virkeligt forstår og kan rumme det, man fortæller. Jeg kan forstå på dit brev, at du netop savner denne følelse af fortrolighed.

Nu er jeg ikke psykolog. Men ud fra hvad jeg ved, så tænker jeg ikke, at du lider af socialangst! Du skriver, at du føler dig anstrengt og en smule akavet. Det kan man nemt komme til, især hvis man føler sig lidt anderledes end de andre, der jo har en ‘bedsteven’.

Men det, at du savner en rigtig god ven, er jo ikke et ‘bevis’ for, at du aldrig vil finde en ‘bedsteven’. Jeg tænker, at du har de bedste forudsætninger for med tiden at finde en rigtig god og tæt ven. Det kræver mange initiativer og energi at få et tæt forhold til nogen. Det kræver tid.

Jeg tænker, at du gør alt det rigtige: Du er aktiv og virker ikke bange for at tale med andre mennesker! Du gør mange forskellige ting. Jeg tror, at de mange skoleskift kan betyde, at du har haft det en smule sværere end andre med at danne venskaber. For du bliver hele tiden smidt ind i nye klasser.

Du skriver, at du næsten mister din personlighed – måske tænker du måske næsten for meget på, hvad de andre tænker om dig? Måske fylder dit ønske om at komme tæt på nogen så meget – at du næsten selv bliver helt usynlig og mister din personlighed. Og netop det gør det måske netop endnu sværere at binde sig tæt til en person….men jeg ved det jo ikke, det er bare et gæt.

Men der er ikke noget ved dig, der gør, at du ikke egner dig til at have en ‘bedsteven’.  Måske har du lyst til at tale mere med os om det? Måske kan vi sammen få flere ideer? Du kan ringe til os på tlf 116 111. Du kan også prøve at gå i brevkassen og læse breve og svar om ensomhed. Det kan måske blive interessant for dig at se, hvad andre unge skriver.

Kærlig hilsen Brevkassen.

 

 

 

 

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat