Brev

Ingen skolegang i et halvt år..

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 16 år

Tak for dit brev.

Du har helt ret, jeg ved ikke hvordan du føler, men når jeg læser dit brev kommer jeg til at tænke på, at det lyder som om du virkelig godt kunne bruge en frisk start. Det virker som om du er kørt helt surt på mange områder af dit liv og derfor ikke længere kan få øje på dine egne kvaliteter og evner.

Jeg får lyst til at sige, at du selvfølgelig har noget at bidrage med - men lige nu er du så meget ude af balance, at du slet ikke kan få øje på hvad det.er. Jeg er sikker på, hvis du kunne, så ville du ændre på din situation, men lige nu, kan du ikke. Men du har fundet kræfterne og modet til at skrive til os, og det er en start.

Det er aldrig for sent, at få en ny start. Måske har du brug for at komme helt væk fra det miljø du befinder dig?

En gang i mellem kan der være brug for, at man gør noget helt andet et andet sted, hvor der ikke nogen, der kender dig eller den historie du har med dig.

Måske kunne en efterskole være et godt sted for dig. Der findes rigtig mange forskellige efterskoler med fokus på forskellige ting. Det kunne være du kunne finde et sted, der ikke kun handler om det boglige, men der også var noget kreativt eller kropsligt i fokus og hvor man måske gør tingene på en helt anden måde end man gør i folkeskolen.

Jeg håber, at du finde en ny vej at gå så du igen kan får øje på alt det du kan og kan bidrage med.

Kærlig Hilsen BørneTelefonen.

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat