Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ingen fritidsiteresse

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14år 

Tusind tak for dit brev. At føle sig ensom kan være rigtig hårdt, og der er desværre et stigende antal unge i Danmark der har det sådan. Heldigvis lyder det til du har gå på mod og er klar til at prøve noget nyt. 

De fleste der går til en fritidsinteresse oplever ofte at have et specielt bånd og et kammeratskab med andre, da man går til den samme ting som man synes er sjovt og spændende. Det er ikke altid noget man kan finde i klassen da man er sat sammen på forhånd og har forskellige interesser. 

Jeg kan udemærket godt forstå din bekymring ift. om der er nogen der kunne have nogle fordomme om dig. Det er faktisk meget naturligt, og noget vi alle har prøvet. Ofte viser det sig at vi går rundt og bekymrer os for ingenting. Vi er gode til at opstille de her “hvad nu hvis”- tanker i hovedet, men ofte så er det “heldigvis” bare noget vi forestiller os. Og det er egentlig helt naturligt. At skulle starte til en ny sport eller lign. med nye mennesker er da altid lidt skræmmende, men det er faktisk sådan de fleste af os har det. Når vi først er kommet afsted er det langt fra så farligt som vi troede at det ville være. 

Du skriver at du tidligere har gået til nogle forskellige ting og jeg bliver lidt nysgerrig på hvad det har været? Måske du har mod og lyst til at gå til noget af det igen? 

Det kan også være du har mod på at prøve noget helt andet? Der er er jo tusind muligheder: fodbold, håndbold, skydning, svømning, atletik, gymnastik, ridning, dans, spejder, musik, eller noget mere kreativt med håndarbejde eller andet. - Selvom tilbuddene kan være lidt forskellige når man bor i en lidt mindre by som du. 

På din kommunes hjemmeside vil du helt sikkert kunne finde en liste med de forskellige tilbud der er for dig. 

Mange kommuner har faktisk også en ungdomsskole, og de tilbyder forskellige kurser og aktiviteter for unge mennesker. Det kan fx være fransk undervisning eller noget mere aktivt såsom fritidsliv. 

Har du haft talt med dine forældre om at du godt kunne tænke dig at starte til en fritidsinteresse? Jeg kunne forestille mig at det faktisk er en meget god ide at have sine forældre med. Måske i sammen kunne kigge på de forskellige hjemmesider og finde ud af hvad der kunne være sjovt for dig at prøve? I kunne starte med at lave en liste på 5 ting der kunne være interessante. 

Mange steder har man mulighed for at komme fx 1-2 gange for at finde ud af om det er noget man vil starte til inden man skal betale for det. Hvis du ikke føler at det er det rigtige, så er det jo bare det, og det er helt okay. 

Dine forældre behøver ikke tage med til selve aktiviteten, men måske du kunne aftale med dem at de henter og bringer dig? Det kunne måske give en ekstra sikkerhed for dig, hvis du bliver lidt nervøs. 

Jeg håber at du kunne blive lidt mere inspireret og at du finder en god fritidsintersse. 

Hvis du har lyst, er du også velkommen til logge på vores chat her på hjemmesiden og chatte med en af vores rådgivere eller ringe til BørneTelefonen på 116 111, hvis du har brug for det.

De kærligste hilsner Børnetelefonen 

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat