Brev

Hvorfor gider de mig ikke?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år,

Hvor er det godt, du har taget fat i dine forældre, og at I allerede har snakket om det i skolen. Det lyder som om, dine lærere har prøvet at gøre noget ved situationen. Det er bare ikke altid, at tingene ændrer sig sådan lige med det samme.

Hvis det ikke er så længe siden, dine lærere har talt med dig og dine klassekammerater, kan det godt være, at der går lidt længere tid, før tingene for alvor ændrer sig i skolen. Det kræver lidt tålmodighed. Lige pludselig har du garanteret fået en ven eller en veninde, som du får det rigtig godt med – måske endda flere.

Hvis det er længe siden, du har haft snakken med lærerne og dine forældre, kan det være en rigtig god idé at snakke med dem igen. Måske kan du starte med at snakke med dine forældre. Fortælle, at du stadig ikke føler, at de andre i skolen ’vil’ dig – måske føler du dig lidt ensom? Det er vigtigt at dine forældre ved, hvordan du har det, så de kan hjælpe og støtte dig. Det kan også være, at I skal snakke med dine lærere igen. De skal jo nemlig også vide, at du stadig ikke har det helt så godt, som du kunne have det. For at ændre på det, så kræver det ofte, at man taler om det nogle gange over en periode, så de nye vaner er lært af jer.

Mht. dine veninder på din gamle skole lyder det som om, det var en rigtig hård oplevelse. At de pludselig trak sig lidt væk fra dig. Jeg tænker, at de måske gjorde det, fordi de vidste, at du skulle flytte skole? Det har garanteret også været rigtig hårdt for dem. Og når man ved, at man kommer til at skulle opleve noget svært, kan man godt komme til at trække sig for at beskytte sig selv. Måske prøvede de hurtigt at lave en ny ’klike’ eller ’venne-gruppe’, fordi de så tænkte, at det måske så ikke ville være så hårdt, når du skiftede skole? Hvis dét er grunden til, de trak sig, har de sikkert ikke engang gjort det ’med vilje’. Så er det noget, der er sket helt uden, de har tænkt over det. Men har du prøvet at sige til dine gamle veninder, at du savner dem? Og at du meget gerne vil se mere til dem? – Hvis det altså er sådan, du har det? Måske kan I lave nogle aftaler om at ses snart?

Jeg kan godt forstå, du synes, det er irriterende at se dine veninder have det sjovt sammen. Sådan kan man godt have det, når man savner nogen. Og hvis man føler sig såret eller skuffet over den måde, de har opført sig. Men pludselig har du garanteret også fået nye venner, og så poster du måske også en masse sjov med dem. Og så tænker du måske slet ikke over, hvad dine veninder poster mere. Måske synes du så bare, at det er hyggeligt at følge med i, hvad de laver.

Hvis du har brug for at tale lidt mere om det hele, er du meget velkommen til at SMS’e eller ringe til os på BørneTelefonen på nummer 116 111. Du kan også skrive til os på Chatten.

Du skal have det godt i skolen – og i det hele taget – og derfor er det godt, at du snakker med dine forældre og også dine lærere! Du kan nemlig få det rigtig godt! Det er bare lige med at finde ud af, hvad der skal til.

Kærlig hilsen
BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om hvordan du kommer ud af ensomhed

Føler du dig ensom eller udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste, der er nemlig mange unge, der oplever ensomhed. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget, er det vigtigt, at der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at være ensom og omvendt kan man godt have mange venner og stadig føle sig ensom.

Hvis du er ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret med til fester? Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker min billeder på Instagram? Hvorfor snapper dem fra klassen aldrig til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor er jeg ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Heldigvis er der mange ting, du kan gøre. Her kan du få forskellige gode råd til, hvordan du kommer ud af ensomhed og få tips til, hvordan du kan få venner. Du kan også læse andre børns breve og se hvilke svar, de har fået fra BørneTelefonen.

Ensomhed Andre der hjælper

Headspace

Du kan både ringe og skrive til Headspace, og de har også afdelinger i hele landet, hvor du kan komme ind og tale med en rådgiver.

Læs mere

Studenterrådgivningen

Gratis rådgivning til studerende på de videregående uddannelser, der oplever psykiske eller sociale problemer. F.eks. stress, eksamensangst, depression, ensomhed mm.

Læs mere

Ventilen

Er du ensom og har brug for at mødes med andre børn og unge i samme situation?

Læs mere