Brev

Hvorfor er jeg aldrig glad

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej pige på 12 år

Tusind tak for dit brev. Hvor er det godt, at du skriver til os. Din beskrivelse af, hvordan det er at være dig, er meget levende. Jeg kan godt forstå, at det er svært at være dig lige nu. Jeg vil gøre mit bedste for at hjælpe dig til at finde nogle mulige veje til, at du kan få det bedre.

Det at føle sig ensom, er ikke en rar følelse. Jeg har talt og skrevet med andre unge, der også har haft det sådan. Der er forskellige ting, du selv kan gøre. Men ikke alle unge er ens. Derfor vil jeg tage udgangspunkt i nogle af de ting, du selv beskriver. Men jeg vil også sige noget om, hvad andre unge har været glade for.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom. Det er en ubehagelig følelse, som vi alle kan føle engang i mellem. Men hvis det fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Det er et godt tegn, at du godt kan snakke med dine forældre og ikke er bange for at sige noget til dem.  Jeg tænker, at du måske kunne fortælle dem, hvordan du har det i skolen. Tror du, at du vil kunne gøre det?

Nogle gange er det en stor hjælp, at få sagt det højt, man er ked af. Måske du har én fra klassen, som du helst vil snakke med? Så kunne du sige til hende eller ham, at du gerne ville fortælle dem noget vigtigt. Det kan nemlig være godt at fortælle, at du føler dig udenfor og gerne vil være en del af fællesskabet.

Måske har den, du fortæller det til, også den følelse en gang i mellem. Hun eller han kan så måske hjælpe dig med at komme ind i en gruppe. Tror du at det var en løsning for dig?

En anden ting, du kan gøre, er at tale med din lærer om, hvordan du har det. Han eller hun kan så hjælpe dig med at komme ind i fællesskabet i klassen. Det kan være at din lærer kan bestemme hvem, der skal sidde ved siden af hvem. Det kan også være at han eller hun laver nogle faste grupper eller bare hjælper med at danne grupperne en gang imellem.

På den måde vil du få hjælp til at komme tættere på nogle fra klassen. Måske det vil være en god idé.

Du skal huske, at hvis du siger til din lærer, at jeres samtale skal holdes mellem jer, så skal din lærer respektere det!

En tredje måde kunne være, at du inviterer en fra klassen hjem til dig, hvor I skal lave noget sammen. Det kan være, at I skal lave noget mad, bage en kage, spille et spil, se en film sammen eller noget helt femte. Tror du, at du vil kunne gøre det?

Jeg tænker, at det måske vil være rart for dig at læse, hvad andre har skrevet om til os om ensomhed. Og hvilke svar, de har fået!

Her kan du måske få ideer til selv at komme videre og også læse, at der er andre unge, der føler sig ensomme. Jeg sætter et link til siden her: https://bornetelefonen.dk/brevkasse/?cat=ensomhed&search=&types=

Det er nogle gange rart at læse, at man ikke er den eneste, der har det, som du har det. Det håber jeg, vil hjælpe dig.

Til slut kan jeg også anbefale dig at læse vores guide og råd til emnet ‘Ensomhed’ her: https://bornetelefonen.dk/ensomhed/

Måske du kan læse dette med dine forældre, som så vil kunne hjælpe dig videre?

Den sidste ting jeg vil give dig med på vejen er, at du kan ringe til BørneTelefonen på 116111, hvor en af vores dygtige medarbejdere vil tale med dig. Så kan I sammen finde frem til hvilke muligheder, der er bedst for dig. Når du ringer til os er du anonym (det vil sige, at du ikke skal fortælle hvem du er, og at vi ikke kan se hvilket nummer du ringer fra). Og så er det gratis at ringe til os!

Kærlig hilsen

BørneTelefonen.

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat