Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hvad skal jeg gøre?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 11 år

Jeg kan godt forstå, at du bliver urolig og bange for at være sammen med mange andre. Om det er angst, det ved jeg ikke. Men, jeg synes, det er meget forståeligt, at du får de følelser, når jeg læser, hvad der sker mellem dig og dine veninder. Det er altså ikke ok, at de ting sker mellem jer. De voksne skal hjælpe jer.

Det er ret stærkt, at du beslutter dig for at tage på koloni og du kæmpede for at være med i en uge. Den uro, du mærker, kommer af de ting, der sker mellem dig og dine veninder. Din trøje bliver smidt i wc'et - det lyder til, at det er svært at vide sig sikker på nogen. Det er altså hårdt at være i den usikkerhed. Jeg tror, der er flere, der har det på lignende måder i klassen.

Det der sker i klassen, virker meget voldsomt og meget barskt at være i, for jer alle. Der er måske nogen, som går sammen og klarer sig på den måde. Og du gør hvad du kan for at holde til at være i skole. Du holder dig for dig selv, siger ikke noget og gemmer dig. Det er din måde at overleve i det, der er så voldsomt. Sådan skal det ikke være at gå i skole. 

Jeg ved ikke om der er nogen af de voksne i skolen, som gør og siger noget. Der skal gøres noget, så hurtigt som muligt, og her skal de voksne skal hjælpe jer. De voksne er lærerne, skolelederen og jeres forældre - de skal samarbejde om at få jeg til at trives sammen. I skal gøre det bedste I kan, men der skal voksne med for at få jer på rette vej.

Mon du har talt med en lærer om de ting? Eller har dine forældre talt med skolen? Hvis ikke, så håber jeg, at de gør det, hurtigst muligt.

Hvis dine forældre ved, hvordan du har det med at gå i klassen, så håber jeg at I får talt sammen om det. Det kan hjælpe lidt at man taler med sine forældre. Men det er i skolen, der skal gøres en del for, at I kan få det godt igen. Hvis ikke det er til det, så er det måske en idé at tale med dine forældre om at gå i en anden klasse eller på en anden skole? Et sted, hvor du kan føle dig tryg og nyde at gå i skole.

Dine forældre kan også ringe ind og tale med en rådgiver på vores ForældreTelefon på 35555557. Måske har dine forældre allerede talt med skolen om de ting, du fortæller mig om? Derfor kan de måske have brug for at snakke med en rådgiver om, hvad de kan gøre.

Det er meget vigtigt, at dine forældre og lærerne ved, at du har det så dårligt med at være i skolen. Ellers kan de ikke hjælpe dig.

Du må også meget gerne ringe eller skrive til os på 116111, hvis du har brug for at tale med os.

Kærlig hilsen

Kristina

 

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat