Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

hvad for en film skal jeg se?

hej bb. hvad for en film skal jeg se?
det skal være en dansk film.
jeg kan bedst lide sjove.

Pige, 13 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år

Det lyder til, at du er klar til at holde sommeferie med masser af gode film. Du skriver, at du bedst kan lide sjove film og den skal helst være dansk. 

Der er mange sjove danske film man kan se. Men, der kan være stor forskel på hvilken slags humor man har. Måske er du til Olsen banden humor eller mere til de nye total skøre og sjove film. Det kan være, at det jeg synes er hylende morsomt virker plat for dig, så det kan være svært for mig lige at anbefale en bestemt film. Men, du kan jo søge efter sjove danske film og kigge efter, hvad der kommer i biograferne af sjove danske film her i sommer. Jeg ved, at nogle af de danske tv kanaler også sender mange film i fjernsynet, måske kan du tjekke det ud?

Det kan også være en idé at bytte film med sine venner og veninder, måske har de nogen, som du synes er sjove og kan låne dem af dem? Måske lave en filmaften eller filmmarathon med danske film, hvor alle tager en film med, og I sammen vælger dem ud I vil se?

Hvis du er helt nørdet med danske film, er der også mulighed for at besøge fx Nordisk film eller andre steder i Danmark, hvor man laver film, det koster noget at komme ind. Men, er det lige dig, så kan du måske selv undersøge mere om det. 

Selvom jeg ikke lige har en dansk sjov film, som jeg kan anbefale dig, så håber jeg, at du kan bruge mine andre forslag. Ellers er du også velkommen til at ringe ind, så kan vi lettere finde frem til den film, som rammer din humor bedst - 116111 hver dag 11-23.

Bedste ønsker for en sjov filmoplevelse til dig

BørneTelefonen

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat