Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hjem v

Hej

jeg er ude ved min mormor og jeg har meget hjem v og min vendinde er med og jeg vil ikke fordi at jeg har hjem v men jeg skal. Jeg gik ikke ud af bilen og de hev i mig og jeg græd. Min mor blev ked af det og hun begyndte at græde og nu er de alle sammen kede af det og syre på grund af mig. O jeg føler mig helt alene og ked af det

kærlig hilsen A

Pige, 10 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 10 år.

Jeg kan godt forstå, at det ikke er rart at skulle passes, hvis man allerhelst bare vil være derhjemme sammen med mor og far. Sådan er der mange børn, der har det.

Hvordan var det mon for dig, at din veninde var med? Noget der hjalp en smule på humøret? Og er der andre ting, der kunne hjælpe dig til at få det bedre næste gang ude hos din mormor? Fx kunne du tale med din mormor om, hvad du synes kunne være hyggeligt, at I lavede sammen. Så kunne du måske få tankerne lidt væk fra hjemve?

Måske ville det også være en god ide at tale med dine forældre om din hjemve. Det kan være, at I kan lave en aftale, når du får hjemve næste gang. Det kunne fx være, at du kan ringe hjem og sige godnat, hvis det kunne gøre dig i bedre humør?

Eller I kunne aftale at have en hyggelig dag sammen, dagen efter du er blevet passet. Så har du noget at glæde dig til. Måske har de endda endnu flere forslag til, hvordan I sammen kunne gøre, for at du har det bedre med at blive passet. Hvis du synes, det er svært at tale med dine forældre om det, kunne du også vise dem dit brev her?

Du skriver, at de alle sammen er kede af det og sure på dig. Jeg tror bestemt ikke, de er sure på dig, for du har jo ikke gjort noget forkert. Du har jo bare reageret på at savne dine forældre. Og det tror jeg bestemt ikke, de bliver sure over.

Hvis du er ked af det en anden gang, kan du også altid ringe til os på BørneTelefonen. Vi vil gerne tale med dig og trøste dig. Nummeret er 116111.

De bedste hilsner
BørneTelefonen

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat