Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hjælp

Hej jeg er en pige på 11 år

jeg bliver drillet mobbet og jeg føler mig udenfor ås i min egen klasse

hvad skal jeg gøre

Pige, 11 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 11 årige pige

Tak for dit brev. Hvor er det godt, at du skriver til os, for mobning er en alvorlig ting og det er vigtigt, at du ikke går alene med dette.

Mobning handler ikke om dig som person, men om det fællesskab du er en del af. Derfor er det vigtigt at du får hjælp.

Min første tanke er, om du har talt med dine forældre og/eller din klasselærer om det. Din klasselærer skal hjælpe dig og finde en løsning på problemet.

Det vil være godt, hvis du kan sige det til din klasselærer. Måske er der også andre i klassen, der oplever det samme som dig, men ikke tør sige det.

Hvis du synes, at det er svært at sige til din lærer kan du vise brevet her. Eller du kan snakke med dine forældre om, at de kontakter læreren.

Mon du har snakket med nogle andre voksne eller veninder om det, så de kunne hjælpe dig med få talt em lærer og stoppe mobningen?

Først og fremmest synes jeg, at du er modig, når du har skrevet til os. Jeg håber, at du kan bruge det mod til at søge hjælp hos de voksne, som er tætte på dig. Det kan give en stor lettelse, at du får snakket med nogen, som hjælper dig. Det er en rar følelse, når andre forstår, at man har brug for hjælp.

Jeg håber, at du vil bruge dit mod til at få hjælp fra voksne, så mobningen stopper.

Du kan også læse vores gode råd om mobning på vores hjemmeside. Du finder dem lige her:Gode råd om mobning

Hvis du har brug for at tale med en voksen fra BørneTelefonen, så er du velkommen til at ringe eller skrive til 116111

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat