Brev

hjælp!

hej!
har virkelig brug for hjælp!

jeg føler hverdag jeg er ensom og at ingen gider mig så hver gang jeg går hjem fra skole går jeg ned og græder for føler virkelig der ingen der gider mig…

har cuttet et par gange og for lyst til bare at komme væk her fra…

hvad skal jeg gøre for at jeg får det bedre?

Pige, 13 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år,

Tak for dit brev, dejligt du skriver til os.

Jeg ved fra andre unge at der kan være perioder hvor man føler sig ensom og alene. Det kan desværre ikke være helt lykkeligt altid i ens liv. Det er derfor vigtigt, at når man har sådanne triste perioder, at man får talt med nogen om det, så man kan få lettet sit hjerte og så på den måde hjælpe sig selv til at kommer videre fra den ensomme følelse.

Der sker rigtig meget med en når man, som dig, er i puberteten. Man ændrer sig på kroppen, i måden man tænker, andre interesser og måske man vokser lidt fra sine ellers gode veninder. Nogle udvikler sig hurtigt, andre er længere om det. Nogle kan føle sig forkerte og at de ikke passer ind, det er helt normalt.

Har du en veninde du kan betro dig til? En du stoler på måske? Når tingene sker i skolen, så kan du også få en snak med en god lærer om, hvordan du går og har det. Lærerne skal nemlig også hjælpe elever til at have det godt og være en del af klasse fællesskabet.

Hvad med dine forældre, ville du kunne tale med dem om dine tanker og følelser? De ville måske også kunne snakke eller skrive til din klasselærer om, hvordan du går og har det. Det ville i hver fald være godt, at dine forældre også ved det og får mulighed for at hjælpe dig.

Cutting er ikke løsningen på den følelse af ensomhed du beskriver for mig, også selvom cutting kan føles som den eneste måde at komme ud af ensomhedsfølelsen på. Den bedste måde at få det godt og blive glad igen, kan være ved at få talt højt om det til nogen du føler dig tryg ved. Nogen som kan hjælpe dig og du får fat i de ting, som hjælper dig. For nogen kan det også være en fritidsinteresse, hvor man kan møde nye venner eller gå sammen med nogen man allerede kender.

Kunne det være en idé at skrive et brev  eller besked til dine forældre, hvor du beskriver hvordan du har det? Hvis det er for hårdt at skulle sige det til dem? Ligesom du har skrevet ind til mig.

Du er også altid velkommen til at ringe eller skrive ind til os på 111 116, så kan vi sammen snakke om det hele.

Jeg håber meget du kan bruge mit svar.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat