Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hjælp..

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Pige på 14 år.

Mange tak for dit følsomme brev, det er rigtigt godt at du har skrevet herind og fået taget "hul" på at snakke om hvordan du har det. Der sker rigtig mange ting i kroppen i puberteten og det påvirker også humøret, der kan være svingende, fra meget glad til meget trist og ulykkelig. Det kan være en hård tid følelsesmæssigt, da krop og identitet ændres og udvikles, nogle gange i et tempo hvor det kan være lidt svært at følge med. 

Det er dejligt at du har opdaget du synes om hård rock og det lige nu er hjælpsomt at skrive historier, det lyder til at du har nogle kreative sider, som du er i gang med at udvikle. Lige nu tiltrækkes du af det mørke og dystre, hvilket i sig selv er helt normalt.

Jeg bliver dog bekymret over det med at du skriver at du har selvmordstanker og at du elsker smerte og at den kan få dig til at glemme. Hvad er det smerten kan få dig til at glemme? At du er ked af det, eller? Jeg tænker ligesom din veninde, at du er nødt til at være lidt mere direkte og ærlig overfor dine forældre omkring hvordan du har det, også selvom det kræver lidt mod at stå frem med det.

Du skriver at du er ked af noget omkring din bedste veninde? Er I blevet uvenner eller hvad er der sket siden du føler du mister hende?

Mit bedste råd til dig vil være at holde fast i at du har brug for at nogle voksne hjælper dig og trøster dig, så du kan få det bedre. Du er meget velkommen til at starte med at ringe til børnetelefonen og "øve dig" i at sige tingene højt, inden du skal have en snak med dine forældre eller andre gode voksne i dit netværk. Måske en måde at få startet den svære snak, kan være at vise dine forældre dit brev til os og mit svar?

Mange kærlige hilsner fra Børnetelefonen

Få flere gode råd om selvmordstanker

Selvmordstanker er ofte et tegn på, at man står i en situation, som er svær og som man ikke kan klare alene.

Der kan være mange forskellige årsager til, at man får selvmordstanker. Det kan fx være at man har mistet nogen tæt på. Det kan også være, man har oplevet noget, der har gjort en rigtig ked af det. Eller måske man undrer sig over meningen med livet og derfor tænker på døden.

Hvordan takler man selvmordstankerne? Det første skridt er at tale med nogen om det, det er nemlig vigtigt, at du ikke går alene med tankerne. Men hvordan fortæller man nogen om sine selvmordstanker? Måske man er bange for at gøre andre kede af det eller måske man ikke lige ved, hvordan man starter sådan en snak.

På siden her, kan du finde gode råd og hjælp til hvordan man fortæller noget svært.

Selvmordstanker Andre der hjælper

Angst og depression – gratis psykolghjælp

Gratis psykologhjælp til behandling af angst og depression (18-24 år)
Læs mere

Giftlinjen

Anonym professionel hjælp ved forgiftning af fx medicin eller rusmidler
Læs mere

Headspace

Har du brug for at mødes og tale med en voksen anonymt? (12-25 år)
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat