Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

HJÆLP

JEG GÅR PÅ EFTERSKOLE og har gået der i snart 1 år og har ikke fået nogle venner, de bagtaler mig

men har sagt det til min mor at jeg ikke har lyst til at gå der et år til men vi er dsv bundet.

hvad skal jeg gøre?

Pige, 14 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Du,

Tak, for dit brev. Hvor er det bare øv, at det ikke fungerer på efterskolen! 

Jeg kan rigtig godt forstå, at et helt år mere på efterskolen pt kan virke meget uoverskueligt. Samtidig tænker jeg dog, at der vel kommer en masse nye elever og at to år på en efterskole aldrig er ens.

Det er rigtig godt, at du har fortalt din mor, hvordan det er på skolen. Og jeg synes, at du fortsat skal dele dine bekymringer med hende. Ved din mor mon præcis, hvorfor du ikke ønsker at fortsætte der?
Jeg synes også at I sammen skal tage en snak med skolens personale, så de kan blive sat ind i din situation. Det er overhovedet ikke i orden at du ikke har fået venner der. Og at de andre bagtaler dig. Det må de voksne hjælpe med at få løst. Og så må de også hjælpe dig med at få en bedre start efter sommerferien.

Nu, ved jeg jo ikke hvorfor I er bundet, men jeg tænker i den forbindelse, at det er rigtig vigtigt at få involveret skolens personale og ledelse i din situation. De kan nemlig hjælpe med at vurdere om det er godt for dig at fortsætte på skolen. Omvendt kan, og skal, de også være en støtte for dig det sidste år. Så det bliver et godt år med nye venner og gode oplevelser.

Jeg håber, at du sammen med mor kan finde en god løsning. Og lige nu kan du om ikke andet se frem til, at det snart er sommerferie.

Med venlig hilsen
BørneTelefonen

 

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat