Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hele tiden ked af det

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 11år 

Tusind tak for dit brev. Det er aldrig nemt at være barn i en skilsmisse og jeg kan også mærke på dig, at det er en svær og sårbar periode, du lige nu går igennem.

Ofte når forældre bliver skilt, har de vidst det i længere tid og prøvet at holde det hemmeligt i noget tid. Måske for at være sikre på, at de skulles skilles og finde ud af, hvordan de kan fortælle det til deres børn. Derfor har  forældre også haft længere tid til at forberede sig på, at det ville ske.

Skilsmisse er aldrig nemt og der er mange ting der bliver anderledes. Især den hverdag som man som barn kender og er tryg ved. Der kan gå rigtig lang tid inden man falder til i alt det nye. Der er nye rytmer og nye ting og mennesker, som man skal lære at kende. Det kan godt tage lang tid og det kan føles som en sorg over at have mistet den familie, som man har haft i mange år. Hvilket er helt forståeligt. 

Der er meget der skal bygges op på ny, og bedst som man føler at der er kommet ro på, så kommer der fx en ny kæreste ind i billedet, som gør at det hele bliver anderledes igen. Og mankan se, at ens forælder forandres, når den nye kæreste er der. Og det er kan også være rigtig svært. Mon det er noget af det du kan genkende? 

Som barn kan det være rigtig svært da man hurtigt kan føle sig overset, som du også føler. Og det er helt forståeligt at du er ked af det. Jeg kan fornemme på dit brev, at du savner din mor, og det I havde sammen før skilsmissen? Er det rigtig forstået? 

De voksne kan desværre godt lidt glemme, hvordan børnene har det når de bliver skilt. Og lige nu er din mor nyforelsket og der er måske også mindre tid til at være sammen med dig og dine søskende. Hvilket bestemt ikke gør det nemmere. Selvom hun er nyforelsket så skal hun jo også passe godt på sine børn.

Jeg tror måske, at din mor ikke er opmærksom på, hvordan du har det. Derfor kunne det være en ide, at du kunne spørge din mor, om I to kunne finde tid til at snakke sammen - bare jer to.

Jeg synes det er rigtig vigtigt, at du fortæller din mor hvordan du har det. Hvordan du føler det. Måske fortælle hende, at du savner at være sammen med hende. Hvis det er for svært for dig at sige det til hende kunne du også skrive et brev til hende som hun kunne læse (på dette link har vi en skabelon, du kan bruge https://www.bornetelefonen.dk/skriv-0). Her kan du skrive meget af det du også har skrevet til os og hvad det er du ønsker og savner. Så kan I bagefter tale om brevet.

Måske kan I lave nogle aftaler om, hvor I to laver noget sammen - fx går tur, bager, tager i biografen, shopper sammen og husker på, at I to også skal tale sammen om, hvordan det går - også med dig i skolen. Så I har aftaler om at være sammen, uden at I bliver forstyrret.  

På vores hjemmeside har vi samlet nogle gode råd omkring skilsmisse, som du også kan kigge på: https://www.bornetelefonen.dk/tema/skilsmisse. 

Veninder

Omkring det med din veninde så jeg kan godt fornemme, at der er mange følelser på spil for dig lige nu. For i en tid hvor du har det svært med skilsmissen og med din mor, kunne det da være rigtig dejligt med en god veninde, du kunne tale med og som kunne støtte dig. 

Det kan være så svært med veninder, når man er i din alder. For det er et tidspunkt, hvor det er normalt at opleve, at man måske glider lidt fra hinanden i en periode. Måske finder man hinanden igen, måske finder man nogle andre venner - nogle gange sker begge dele. Men det ændrer ikke på, at det kan være rigtig svært at opleve at ens veninde finder sammen med en anden og jeg kan godt forstå at det er noget der gør dig ked af det. 

Jeg synes det er rigtig flot at du allerede har haft skrevet og talt med hende omkring det, om hvordan du har det. Men det er ikke rart at hun ikke kan give dig klar besked for så kommer man bare til at gå og bekymre sig. Så jeg tænker at du skal prøve at tale med hende en sidste gang så hun kan give dig klar besked. 

Måske du også kunne prøve at tale med din klasselærer eller en anden god voksen, om hvordan du har det? Faktisk skal klasselæreren hjælpe fx pigerne med at kunne enes i klassen. Lige nu lyder til, at du godt kunne bruge en god voksen at snakke med - måske er der en god lærer, som du kunne få nogle gode snakke med. 

Hvis du har lyst, er du også velkommen til logge på vores chat her på hjemmesiden og chatte med en af vores rådgivere eller ringe til BørneTelefonen på 116 111, hvis du har brug for det.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen 

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat