Brev

Hej jer en pige på 18 år

Hej jeg er en pige på 18 år

Jeg gå på en STU og følger mig rigtgt meget uden før for tiden fordi jeg er en meget meget stille pige som ikk siger noget og vill gerne være åben for folk og lave sjov med dem

men ved ikk hvordan

Pige, 18 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 18 år

Tak for at du deler dine tanker med Børnetelefonen. Jeg er glad for, at du har besluttet dig for at gøre noget ved det og derfor har skrevet herind for at få hjælp. Det er stærkt gået, for jeg ved fra andre børn og unge, at det kan være rigtig svært at få fortalt, hvis man føler sig udenfor.

Du fortæller i dit brev, at du er en meget stille pige og at du føler dig udenfor, men at du gerne vil være åben og sjov. Det kan jeg virkelig godt forstå -  for vi har nemlig alle sammen brug for at mærke, at andre ser os og kan lide os.

Det er super hårdt socialt at starte på en ungdoms uddannelse. For nogen er det let og for andre er det sværere. Jeg tror, at det er rigtig vigtigt, at du øver dig i at komme lidt frem i din klasse. Du kunne bage en kage til klassen, bakke op om andres forslag, foreslå noget hyggeligt for klassen eller noget helt andet. Er der måske en eller to, som du kan snakke med eller spørge om de vil med på café eller med en tur i biografen. Jeg ved godt, at det for dig lige nu er en super svær opgave, men jeg tror at du skal øve dig i at kaste dig ud i det. Hvis du synes, det er svært at sige det, så kan du måske bruge de skriftlige medier eller et opslag om noget hyggeligt.

Jeg kan ikke lade være med at tænke på, om der mon er nogen, der har lagt mærke til, at du har det svært lige nu? Ved dine forældre, at du går og føler dig udenfor? Jeg tænker nemlig, at det kan være rigtig godt for dig, at du får talt med nogen om, hvordan du har det. Det kan være en stor lettelse at få fortalt, hvordan man har det. Jeg ved, at de på mange uddannelser har studievejledere, der fungerer som støtte til studerende. Tror du at det kunne være en idé for dig, at snakke med en studievejleder på din skole? Så kan I få en snak om, hvad man gøre. Jeg tror, at studievejlederen har talt med andre unge, som har det som dig.

Det kunne måske også være en hjælp for dig, hvis du fandt en sport eller interesse, du var glad for, så du der igennem fik nogle andre unge at være sammen med. Det kan også være, at der er nogen i klassen, der går til noget, som du også kunne gå til? Det er helt naturligt at ville have veninder og kammerater på sin egen alder at hygge sig med. Måske behøver det ikke kun at være dem i din klasse, du kommer til at blive venner med, så er det rart at vide, man har nogle venner uden for klassen.

Du er også altid velkommen til at ringe eller skrive til BørneTelefonen 116111, hvor der sidder voksne klar til at snakke med dig.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat