Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Har brug for en kæreste

Brevet er anonymiseret, så afsenderen ikke kan genkendes

Kære brevkasse

jeg er en dreng på 13 år

jeg føller mig lidt ensom

har venner men jeg vil rigtig gerne have en kæreste men ved ikke hvordan jeg skal få en

er der en hjemmeside eller noget for unge der søger en kæreste?

Vær sød og hjælp mig.

Dreng, 13 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 13 år.

Mange tak for dit brev. Det at føle sig ensom fra tid til anden er faktisk normalt. Men det er godt at være opmærksom på, at det ikke er noget, man føler alt for tit i sit liv. Derfor er det godt, at du er opmærksom på dig selv og har skrevet dette brev.

Du skriver, at du har venner. Jeg tror derfor ikke nødvendigvis, at en kæreste kan fjerne ensomheden.  Ensomhed kan nemlig godt være en følelse, som man har inden i. Selv om man ikke skulle tro det, så ved jeg fra andre, at man godt kan føle sig ensom, selv om man til dagligt er sammen med mange mennesker eller har en stor familie. Kan du genkende det?

Det er ikke sikkert, at en kæreste kan være til stede, når man føler sig ensom. Og måske kan en kæreste ikke udfylde det tomrum, du måske føler inden i. Derfor tænker jeg, at det er vigtigt at finde ud af, hvad du selv kan gøre, når du oplever, at ensomheden fylder for meget.

Du kan starte med at finde ud af, hvad der gør dig rigtig glad, og hvad du godt kan lide at lave. Måske kan du godt lide at spille fodbold, gå i biografen eller være sammen med vennerne. Uanset hvad det er, du godt kan lide, så er det godt at gøre mere af dét.

Det er den tid, man bruger sammen med andre mennesker, som gør dem betydningsfulde. Derfor synes jeg, at du skal prøve at kigge efter en kæreste i din omgangskreds i stedet for på et datingsite. De datingsites, der findes er desuden for voksne. Ved bruge tid sammen med fx pigerne i din klasse, dem fra parallelklassen eller dem, du måske går til sport med, kan du lære dem bedre at kende. Og derfor bedre mærke, om du får de rigtige følelser for en af dem. 

Desuden synes jeg, at du skal prøve at fortælle dine forældre - eller en af dem - om den følelse af ensomhed, du har. De kan måske hjælpe dig ved at tale om, hvornår følelsen opstår, og hvordan den fylder for dig. 

Jeg ønsker dig det bedste fremover. Og håber, du snart får en rigtig sød kæreste. 

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat