Brev

Hænger ud med…

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år

Følelsen af ensomhed er der desværre mange, der kender til og jeg tror, at du har beskrevet nogle tanker og følelser i dit brev, som rigtig mange børn og unge kan genkende noget af sig selv i.

Først og fremmest vil jeg gerne fortælle dig, at det er helt normalt at gå rundt sammen med nogle fra andre klasser, og det er helt normalt, at man som dig hellere vil hænge ud med drengene. Og begge ting synes jeg, at du endelig skal fortsætte med. For jeg tror, at du måske er bedre til at mærke efter i dig selv og vælge, hvem du helst vil være sammen med end mange andre på din alder er. Og samtidig er du god til at vælge de interesser, som netop du synes er spændende som fx forfatterskole – og det er begge nogle gode egenskaber at have!

Så helt grundlæggende synes jeg ikke, du skal ændre på, hvem du er eller hvad du går op i, blot for at passe ind i resten af pigegruppen i klassen. Du skal være stolt over og være glad for at være den, som du er. Men måske kunne der godt kigges lidt på, hvordan klassen er overfor hinanden? Om man sørger for, at alle føler sig lige velkomne? Om man fx siger godmorgen til alle og iniviterer hinanden med til hyggeting, eller kun til sin bedste ven eller veninde? Hvis du synes, klassen kan trænge til at arbejde lidt med trivslen, kan du overveje at foreslå det til din lærer – det er nemlig lærernes og i sidste ende skolelederens ansvar, at alle elever trives, når de er i skole. Ved dine forældre, hvordan du har det i skolen? Det kan være rigtig vigtigt, at dine forældre ved, hvad der foregår, så de kan hjælpe og støtte dig.

Du fortæller, at du er rigtig god til at få venner på internettet, men at de bor for langt væk. Og der er desværre nok ikke så meget andet, du kan gøre for at holde kontakten til dem, end det, du allerede gør – nemlig skriver med dem over nettet. Men måske kunne der være nogen af de andre på forfatterskolen, det kunne være spændende at lære bedre at kende? I har i hvert fald en fælles interesse, I kan starte med at snakke sammen om. Og måske kunne I vise noget af det, I har skrevet, til hinanden?

Jeg håber, du har kunnet bruge nogle af mine ideer. Hvis du har brug for flere ideer eller bare har brug for at snakke, er du altid velkommen til at skrive eller ringe.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat