Brev

gymlivet stinker

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej 17 årig pige

Jeg kan sagtens forstå, at du ikke helt ved, hvad du skal stille op med den situation.

Det er hårdt arbejde, at starte på gymnasiet - ikke alene bliver lektiebyrden betydelig større, men så er der det sociale med at finde nye venner. Rigtig mange, er ligesom dig, ved at opgive i starten fordi det bliver så overfældende. Vi har haft mange efter gymstart, der føler sig meget overvældet og er ved at vælte i alt det pres, der også følger med. Især  i starten, hvor de hele er nyt og svært at skelne mellem. De fleste kommer dog igennem det og finder nye bekendtskaber efter noget tid.

Hvis du slet ikke har nogen som du taler med, syntes jeg, at du alligevel skal give din studievejleder en chance. Vejlederen har forhåbentlg nogle gode råd, som kan hjælpe dig på vej i de nye venskaber og rammer. Måske kan du sende ham en mail eller finde ud af, om der er en anden studievejleder eller en god lærer på dit gymnasie.

Jeg ved jo ikke hvad du har forsøgt, men du kan måske prøve, at sætte nogle små eftermiddagsaktiviteter i gang. Lektie hygge, kageeftermiddage, filmeftermiddage eller cafebesøg men en eller flere, som du føler dig mest tryg ved.

Jeg vil også opfordre dig til, at tale med dine forældre igen - sig at du ikke løber fra dine problemer, men gerne vil prøve at løse dem. Fortæl dem, at du har det svært og har brug for deres støtte og forståelse. Måske kan I sammen finde nogle ting, du/I kan afprøve, inden der tales om et gymnasieskift. Det kan være noget af det jeg har forslået eller lignende.

Så kan du bruge studievejlederen til det faglige og det studie-sociale, og dine forældre til det fritids-sociale.

Nogen gange er det godt at skifte, hvis det bliver ved med at være så ensomt at gå på gymnasiet. Måske skal du se det lidt an og prøve nogle ting af - og ellers er det måske relevant og godt at skifte. Det kræver at man får en snak med sit nuværende og evt. kommende gymnasium. Studievejlederen kan hjælpe dig her, så du får mulighed for at komme i en klasse, hvor der er et godt socialt fællesskab. Jeg håber, at du vil give det en chance  og passe godt på dig selv.

Jeg vil ønske dig nogle gode snakke med de voksne omkring dig, og håber I finder nogle gode løsninger.

Kærlig hilsen 

BørneTelefonen

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat