Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Grader :,,-(

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år

Tak for dit brev. Det er godt, du skriver for at få hjælp, så du kan blive gladere og få nogen, at være sammen med. Jeg vil prøve at hjælpe dig så godt, jeg kan.

Det lyder rigtig ubehageligt, at du nogle gange, kan komme til at græde så meget – og uden du ved hvorfor. Når jeg læser dit brev, får jeg fornemmelsen af, at du måske er ked af det, fordi du savner nogen at være sammen med– både mens du er i skole, og når I har fri. Tror du, at det kunne være derfor?

Du skriver, at din lærer og forældre godt ved det. Det synes jeg er rigtig godt. Jeg tænker på, om det mon er noget du har snakket med dem om, og om I har talt om, hvordan du kunne få det bedre?

Jeg tænker også på, om din lærer og dine forældre kunne hjælpe dig med, at få nogen at være sammen med. Din lærer kunne måske snakke med de andre i klassen om, at du gerne vil med op på multibanen, og at de måske skal huske at spørge dig, om du vil med derop. Du kan måske også selv spørge dem, om du må gå med derop næste gang, de går derop. Måske ved de ikke, at du gerne vil med, hvis du ikke selv spørger eller går med dem derop. Kunne du have lyst til det?

Jeg tænker, at du måske også kunne spørge nogen fra din klasse, om de vil med hjem til dig efter skole? Ellers kunne du måske aftale med dine forældre, at I kunne holde en hyggeaften for pigerne i klassen, hvor i fx spiller spil eller andet. På den måde tænker jeg, at du selv kan starte med at vise, at du gerne vil være noget mere sammen med de andre. Så inviterer de måske dig næste gang… Hvordan tror du, at det ville være?

I forhold til hende, du gik i dagpleje med, kan du måske få kontakt til hende igen, og måske ringe eller skrive sammen med hende. Hvis hun ikke bor alt for langt væk, kan du måske også besøge hende. Dine forældre kan måske hjælpe dig med at finde hendes tlf. nr. eller adresse, så du kan få kontakt til hende.

Jeg tror, at det vil hjælpe dig til at blive gladere, hvis du får nogen at være sammen med. Nogen gange kan det være, at man selv skal vise andre, at man gerne vil være sammen med dem. Det kan man gøre ved selv, at starte med at spørge dem, om man må være med, eller om de har lyst til at komme hjem til én.

Jeg håber, at du kan bruge mit svar, og at du har mod på at vise de andre, at du gerne vil være sammen med dem.

Mange kærlige hilsner

BørneTelefonen

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat