Brev

Genert og ved ikke hvad jeg skal tale om

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 15 år

Mange tak for dit brev. Hvor er det nogle gode tanker, du har. Og du er god til at formulere dig.

Jeg synes, at det lyde som en rigtig god idé at tage på efterskole. Der bor man sammen med andre og fordi, at man er sammen med andre, på mange forskellige tidspunkter, kan for nogen gøre, at man får vist flere sider af sig selv. Der findes mange forskellige efterskoler, så du kan jo allerede gå i gang med, at finde en der har din interesse. Måske med hjælp fra dine forældre, som jo skal stå for den økonomiske del. 

Jeg ved, at der er mange, der har det ligesom dig. De er generte, og synes det er svært at vide, hvad de skal sige i sociale situationer. Det er en rigtig vigtig og brugbar social kompetence, at være god til at lytte på andre og stille interesserede spørgsmål. Så det skal du helt klart holde fast i. Men det er ligeså vigtigt, at det ikke kun er dig, der hver gang er den der lytter, og ikke bliver spurgt ind til. Det kan måske give en følelse af, at man nærmest kun er til for andre. Nogle gange er det fordi, at folk føler sig så tilpas i at blive spurgt ind til, at de ikke tænker på at spørge dig.

Måske kan det hjælpe, hvis du lægger ud med at tale, om noget du har oplevet. Vent ikke på at blive spurgt. Spørg ikke den anden, hvordan vedkommende har det. Det kan du gøre, efter du har delt noget fra dit liv. Altså sørg for at være den første til at dele noget. Jeg tror, at det kan hjælpe dig. Jeg tror også, at du vil føle, at du er tættere på dine venner, fordi de kommer til at lære dig bedre at kende.

Du kan også sige det, som det er; sig til dine venner, hvad du har brug for. At du har brug for at tale om din hverdag. Det er meget rimeligt at der er symmetri i ens venskaber. At det ikke kun er nogens hverdag, der er i fokus. Men at alle taler, og alle bliver lyttet på.

Måske kan du foreslå en aktivitet, hvor I er ude og lave noget. Fx tage i biografen eller gå en tur i skoven. Måske det får jer væk fra spil på telefonen, og gør I kan være sammen på nogle nye måder.

Mange hilsner BørneTelefonen. 

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat