Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

funtionelle lidelser

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 13 årige pige.

Tak for dit brev. Hvor er det godt, at du skriver, for det lyder som en rigtig hård tid, du er igennem lige nu.

Jeg vil starte med at skrive, at jeg bliver bekymret for dig, når skriver at du ofte tænker at det hele er for stort et bøvl og om du skal stoppe det hele.

At stoppe det hele er aldrig en løsning. Jeg synes tværtimod, at du skal sørge for at få noget hjælp. Det er derfor rigtig godt, at du har bedt BørneTelefonen om hjælp og jeg synes, at du har beskrevet din situation flot og forståeligt til mig. Jeg vil foreslå dig også at fortælle din mor eller far det samme. Hvis ikke dem, så måske en af lægerne eller sygeplejerskerne på sygehuset.
Man skal ikke gå rundt med sådan nogle triste tanker helt alene, det bliver de kun tungere af.

Desuden man kan faktisk få noget hjælp til at få det bedre. På sådan en børneafdeling, er de også vant og klar til, at hjælpe børn med alle de følelser, der kan følge med, at være syg. De kan måske også fortælle dig noget mere om sygdommen, og hvordan planerne for behandling ser ud. På den måde, får man måske en bedre forståelse af det, så man ikke bare tænker, at man er syg i hovedet. Men det kræver, at man fortæller nogen, hvordan man har det.

Jeg er ked af at høre, at flere af dine venner ikke taler med dig efter at du er kommet tilbage. Har du mon forsøgt at spørge dem hvad der er galt? Måske forstår de ikke helt hvad der sker, og er i tvivl om, hvordan de kan hjælpe dig. Er det dig som har fortalt dem, hvad der er sket siden sidst, eller har de kun hørt rygter? For jeg syntes da bestemt at du fortjener at de høre din historie fra dig og ikke fra andre inden de dømmer dig.

Du kunne også prøve at tale med din lærer om, hvordan du har haft det siden du kom tilbage. Måske hun/han kunne hjælpe dig med at tale med dine klassekammerater. Måske har din lærer nogle ideer til, hvordan du kan få det bedre i klassen igen. Din lærer kender jo både dig og dine tidligere venner.

Jeg ved fra andre børn, der har haft en sygdom, at de sammen med en voksen, har forklaret klassen, hvad det går ud på. Det kan være, at dine forældre eller din lærer, kan hjælpe dig med det? Det kan være, at nogen på sygehuset, kan hjælpe med at forklare nogle af tingene.

Jeg vil i hvert fald opfordre dig til, at tale med nogen om hvordan du har det. Som sagt, er det ikke noget man skal gå alene med, og samtidig er det også vejen til at få noget hjælp og til at få det bedre.

Jeg håber at du kunne bruge mit svar. Ellers er du altid velkommen til at skrive eller ringe på tlf 116 111.

Mange kærlige hilsner fra BørneTelefonen.

Få flere gode råd om Sygdom i familien

Har du en mor eller far, der er alvorligt syg? At leve med sygdom i familien, kan være rigtig hårdt og man kan få mange bekymringer for fremtiden. Det er rigtig vigtigt, at man ikke går alene med sin frygt, men at man får talt med nogen om den.

Sygdom i familien kan både være fysisk og psykisk. Lige meget hvad, kan det gøre hverdagen svær. Fx kan det være at din mor eller far, ikke kan de samme ting længere og måske sygdommen sætter tanker i gang hos dig som: Bliver min mor rask igen? Hvordan fortæller jeg mine venner om min fars sygdom? Hvem kan jeg tale med mine tanker om?

Her på siden kan du få gode råd, du kan læse andre børns breve og BørneTelefonens svar, få hjælp til at bygge et brev eller prøve følelses-guiden.

Guide

Svære følelser: hvad kan hjælpe?

Hør andre børns Historier

På ‘Når mor eller far bliver syg’ kan du høre om andre børns historier. Du kan også fortælle din egen historie eller høre mere om de følelser, man kan have, når en i familien er alvorligt syg.

Når mor eller far bliver syg, kan det være svært at være barn i en familie. Læs hvordan andre børn har klaret livet i en familie med sygdom.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat