Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Føler mig udenfor

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år 
Tak for dit brev til brevkassen. Jeg kan godt forstå, du synes, det er svært, at de andre piger spiller så meget fodbold, når nu du ikke er en fodboldtype. Jeg håber derfor, mit svar kan hjælpe dig, så du ikke mere skal føle dig så alene i frikvartererne.

Når jeg læser dit brev, bliver jeg glad for at læse, at der er en pige, som nogle gange vælger fodbold fra og laver noget sammen med dig. Det får mig til at tænke på, om du mon har snakket med hende om, hvordan du har det? Måske kunne I to sammen finde på nogle nye sjove ting, I kunne lave i frikvarteret – og så spørge de andre, om de vil være med? Hvis du skulle vælge, hvad skulle I så lave i frikvarterende? 

Jeg tænker også, om du ville have mod på at tale med din lærer? Du kunne fx sige, at du føler dig alene i frikvarterene, fordi de andre hele tiden spiller fodbold – og du godt kunne tænke dig, at I også kunne lave noget andet sammen. Jeg tænker, at din lærer sagtens vil kunne hjælpe med, at I får lavet nogle firkvartsaftaler i klassen. Det kunne fx være, at pigegruppen aftalte, at I kun spiller fodbold i et frikvarter om dagen – I de andre frikvarter, laver I noget andet sammen. I kunne også aftale, at ingen går ud til et frikvarter uden at have nogen at være sammen med. 

Jeg kan ikke lade være med at tænke på, om du har overvejet engang imellem at være med til fodboldt - på en anden måde end ved at spille med? Måske kunne du være dommer? Eller den der deler holdene på en fair måde, eller også være en, der står og hepper på de andre, roser dem og giver dem et klap på skulderen? Hvad tænker du om det?

Du skriver i dit brev, at du synes, det er svært at få talt med din mor. Jeg tænker derfor på, om det mon kunne være nemmere for dig, hvis du skrev til hende. Jeg syntes, du i dit brev har været rigtig godt til at skrive og forklare, hvordan du har det. Kan det mon være en mulighed at vise din mor dit brev og mit svar – jeg tænker nemlig, at hun også kunne hjælpe dig. 

Jeg håber, at mit svar har givet dig nogle ideer til, hvad du kan gøre. Hvis ikke er du velkommen til at ringe til børnetelefonen på 116111.

Mange kærlige hilsner fra Børnetelefonen

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat