Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Føler mig uden for

Hej BørneTelefonen

jeg føler mig tit udenfor i skolen fordi jeg ikke må have Snapchat og Instagram

alle mine venner har det og det kun mig der ikke har det

føler ligt ensom fordi jeg hele tiden skal sidde og kigge på

jeg kan ik skrive med mine venner og når min venner er fx inde på snap så skal jeg lave noget andet imens og det jeg træt af.

Hved ik hvad jeg skal gøre…….

Pige, 12 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år,

Jeg kan godt forstå, at du kan komme dig til at føle dig uden for.

Det er så svært, når man er på jeres alder. Nogle får lov til det hele. Og andre får måske ikke lov til noget som helst. Derfor kan man hurtigt komme til at føle sig udenfor. Hvis man som dig ikke må have de sociale medier de andre har.
Selvom du måske synes, at dine forældre er uretfærdige. Så er det vigtigt, at huske på at de gør det for at passe på dig.
For forældre kan alle de sociale medier virker ret skræmmende. Fordi de kan føle at de mister kontrollen og ikke kan beskytte dig på samme måde. På de sociale medier kan man desværre nogle gange opleve nogle ubehagelige ting. Og det er måske det, de ikke ønsker.
Hvad tænker du om det?

Jeg tænker, at du måske kan tage endnu en snak med dine forældre om dit store ønske om at komme på Snapchat og Instagram. Tal med dem om, at alle de andre er det. Og derfor føler du dig udenfor.
Fortæl dem at du godt ved, at det er vigtigt, at man passer på sig selv.
I kan måske sammen, lave nogle regler for, hvordan man er på Snapchat og Instagram.
Hvad må man lægge op? Hvad må man bestemt ikke lægge op?
På den måde viser du dine forældre, at du kan tage ansvar og passe på dig selv.
Det kan være det kan hjælpe.

Mange hilsner fra
BørneTelefonen

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat