Brev

Føler mig træt og Tom hele tiden

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 15 årige dreng

Tak for dit brev med den fine forklaring på, hvordan du har det. Hvor er det godt, at du har fundet mod til at skrive til os.

Du har en følelse af tomhed. De fleste mennesker oplever dette i perioder, men du beskriver, at det bliver ved og at det i forhold til den tid, hvor du føler dig glad, fylder meget. En anden ting du nævner er, at især, når du er alene, bliver følelsen meget værre. Når man har det sådan, som du har det er det rigtig vigtigt, at man søger hjælp, så man ikke går alene med det.

Dine forældre er allerede opmærksomme på dig, så måske kan I få nogle snakke om følelsen af tomhed, når den er der og også, når den ikke er der. Så du på den måde får åbnet mere om for følelsen, og det kan hjælpe til at den kan blive mindre. Følelsen af tomhed kan være lidt som en ballon, som bliver større, hvis man ikke taler om det. Og man kan ligesom lukke luften ud af ballonen, når man snakker med nogen om det, så følelsen af tomhed bliver mindre Det lyder til, at du kan snakke med dine forældre om det, så det kunne være en rigtig god idé, at I får talt sammen. Ville det være ok for dig?

Det kan også være, at du tænker, at du har brug for at snakke med lægen om det, eller en psykolog, en vejleder eller sundhedsplejersken, som er tilknyttet din skole.

En anden mulighed kan være at ringe eller skrive til os åp 116111 eller måske kan du også bruge Headspace.dk? Her kan du ringe, chatte eller SMS e til. Udover anonym rådgivning (ligesom hos Børnetelefonen) kan du også møde op hos Headspace og få samtaler helt gratis. Du kan se mere om det på deres hjemmeside.

Måske kan du notere nogle punkter ned, som er vigtige for dig at tale om, inden du snakker med dine forældre, BørneTelefonen eller Headspace.  Det kan f.eks. være: Hvornår begyndte du at føle denne tomhed, føler du dig ensom, hvornår oplever du glæde, hvordan har du det i skolen/fritiden…

Hvis dine forældre har brug for rådgivning , så er de også velkommen til at ringe til vores ForældreTelefonen på tlf.: 35 55 55 57

Du har vist, at der er noget inden i dig der gerne vil videre. Derfor har du taget det første modige skridt ved at skrive til os. Det mod er jeg sikker på du kan bruge til det næste vigtige skridt mod at få hjælp til at få det bedre.

Jeg håber du kan bruge mit råd ellers er du altid velkommen til at skrive eller ringe ind på 116111. Vi vil altid gerne hjælpe dig.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat