Brev

Føler mig meget ensom

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 18-årige

Tak for dit brev, hvor du på en rigtig god måde sætter ord på, hvordan du har det. Jeg synes, det er længe, du har gået rundt med en følelse af ensomhed. Og jeg vil rigtig gerne forsøge at give dig nogle idéer til, hvordan du kan komme ud af ensomheden og samtidig få det bedre med dig selv.

Der er desværre en del unge, der i større eller mindre grad går rundt og føler sig ensomme. Når man som dig i lang tid har følt sådan, kan man godt komme til at tænke, at der er noget i vejen med en. Er det nogle tanker, du kan genkende? Hvis du kan, skal du vide, at der bestemt ikke er noget i vejen med dig. Og det er ikke din egen skyld, at du føler dig ensom. Du har præcis ligeså meget at byde på som alle andre, når du er sammen med nogen. Og du har ligeså mange sider, som andre kan holde af, som alle andre har. Jeg tror, det er vigtigt, at du minder dig selv om det.

Jeg tænker også, at lige nu er din følelse af ensomhed måske blevet endnu større, da du lige er kommet ud af et forhold med en pige, som betød rigtig meget for dig. Du har brugt rigtig meget tid sammen med hende, og derfor opleves bruddet måske også hårdere. Jeg tror også, det er vigtigt, at du ikke bebrejder dig selv, at du måske har bundet dig for meget til hende. Det er helt naturligt, at man gerne vil være meget sammen med den, man elsker.

Som du også selv kommer ind på i dit brev, tænker jeg også, at din følelse af ensomhed kan hænge sammen med, at du er flyttet til et sted, hvor du ikke kender nogen endnu. Men jeg tror også på, at der alle steder findes muligheder for at finde gode venner og bekendte.

Hvordan har du det med at snakke med folk, du endnu ikke kender så godt? Hvis det er en udfordring for dig, vil jeg anbefale dig, at du stille og rolig prøver at øve dig i at starte små samtaler med dem omkring dig. Måske er der nogle af dine studiekammerater, der kunne være sjove og spændende at snakke med? Måske er der sociale arrangementer på uddannelsesstedet, du kan være med til? Og når man er i praktik i en virksomhed, har man lov til at stille alle de spørgsmål, man vil til sine kolleger. Det er på den måde, man lærer nye ting. Måske har du allerede prøvet at starte samtaler, men har oplevet, at samtaler nogle gange står i stå? Det sker nogle gange i alle samtaler – og det er helt okay, når det sker. I pauser kan man begge tænke nogle ting igennem.

Nogle bruger også holdsport som fx fodbold til at lære nye mennesker at kende. Den form for sport er ikke lige dig – men måske er der så noget andet, du kunne gå til i din fritid? Noget, hvor du er sammen med andre? Måske har du nogle særlige interesser, hvor du kunne undersøge, om der fx er en klub eller forening i lokalsamfundet, der deler nogle af de samme interesser? Klubber og foreninger er nemlig en rigtig god måde at lære folk fra lokalsamfundet at kende. Mange fitnesscentre har også hold. Måske kunne du prøve at melde dig på nogle af dem?

Jeg håber, jeg har kunnet give dig nogle idéer, som du har lyst til at prøve af. Jeg er sikker på, at der findes folk omkring dig, der gerne vil have dig som ven – og jeg tror også på, at der findes en ny sød pige derude. Jeg tror du vil opleve, at det bliver nemmere for dig at trives både i venskaber og i forhold, når du kommer ud og møder nogle flere mennesker.

Jeg ønsker dig alt det bedste fremover. Hvis du har brug for at snakke, er du altid velkommen til at skrive eller ringe til os på tlf. 116 111.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat