Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Føler mig ikke som en del af klassen

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære E.

Tak for dit brev, det var godt, du skrev, for det er ikke rart at føle sig uden for i klassen. Noget af det vigtigste for os mennesker er at føle os værdifulde, og at vi kan være en del af et fællesskab.

Lige nu og i de kommende år/teenageår vil du sikkert opleve, at fællesskabet med skolekammerater får større og større betydning, men også at venskaber og grupper ændrer sig. Og du vil sikkert også opleve, at I udvikler jer i forskellige retninger og hastigheder, både i pigegruppen og piger i forhold til drenge.  

Kunne du måske spørge de to piger, altså den nye pige og bedste veninden, om I kunne snakke samme? Og så sige ligeud til dem at du savner dem... At du savner din bedste veninde, og at du savner de ting, I lavede sammen, men også at du synes, at den nye pige er rigtig sød. Du kunne måske sige, at du godt ved, at man ændrer sig, og det respekterer du, men måske kunne I lave ting samme alle tre..?

Du skriver ikke, at du føler dig mobbet i klassen, så det er jeg glad for, for det er ikke ok, at der sker mobning. Men alligevel er det jo ikke rart for dig i klassen, så jeg tænker, at noget skal ændres, og at det kunne være, at klassen som helhed har godt af at få en snak om, hvordan det er at gå i din klasse...
 
Du kunne måske opfordre din klasselærer til en sådan snak og samtidig fortælle, at du føler dig lidt udenfor? De fleste lærere vil rigtig gerne vide, hvordan eleverne har det, og hvordan fællesskabet trives? Og faktisk er det i høj grad de voksnes (lærere og forældres) ansvar, at der er plads til alle i en klasse. Du kunne måske vise en lærer dette brev, det gør det nogle gange lettere at få talt om, når du har et brev at snakke ud fra.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

 

Måske du kender at nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst? Så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

 

Her på siden kan du få gode råd til at få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat