Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Føler mig ensom

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 år,

Det er også forvirrende, når man siger et på de sociale medier og noget andet, når man mødes. Jeg ved fra andre unge, at de oplever det samme som dig og oplever den samme ensomhed, når de går væk fra de sociale medier og ud i den mere fysiske verden.

Din veninde er heldig at have en veninde som dig, der er ærlig helt ind i hjertet og siger, at hun er smuk, og du savner hende. Det er øv og ikke i orden, at din veninde svarer dig grimt på den måde. Det kan godt være, at hun ikke har lyst til at være sammen med dig, men det kan siges på mange måder, og jeg kan godt forstå, at du helt mister modet.

Jeg tænker, du skal fortælle din veninde, hvad det gør ved dig, at hun afviser at mødes. Det kan være en rigtig god snak at få mellem veninder, fordi det er så nemt bare at skrive ting, når man sidder derhjemme, som så ikke stemmer overens med, hvordan det hele er, når man så mødes. Måske har hun ikke overskud for tiden eller måske noget andet? Derfor er det også godt at tale sammen om det. 

Jeg ved godt, at det er en supersvær snak at tage. Måske kunne du snakke med din lærer om det. Hun kunne tage det op i klassen som en general snak, der kunne handle om, hvordan man er sammen på de sociale medier, og hvad der kan være det sårbare i det og det gode. For der er selvfølgelig noget godt i at kunne holde kontakt med sine veninder, men det kan  nok ikke rigtig erstatte venskaber, hvor man mødes. Der er nok andre i klassen, som føler det samme, men ikke har haft modet til at stå frem. Hold fast i det mod, så det kan hjælpe dig videre – du er sej!

Jeg kommer til at tænke på, at det måske kunne være en hjælp for dig at finde noget, du godt kan lide at lave. En sport, noget kreativt, hvor du kommer ud møder nogle andre unge, hvor I havde den samme interesse. Det betyder ikke, at du skal stoppe på de sociale medier, men det kan være rigtigt godt at have et mix af begge dele. Måske ved du ikke lige, hvad du har lyst til, og hvad der interesserer dig? Du kan lave en aftale med dig selv om at være lidt nysgerrig på nye ting, og på den måde øve dig i at se, om der var noget, der fanger din interesse.

Du kan altid ringe til BørneTelefonen 116111 og snakke med en voksen, der sidder klar til at lytte.

De bedste hilsner fra BørneTelefonen 

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat