Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Føler mig ensom

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej J

Hvor er det godt, at du beder om hjælp, når du ikke trives. Du beskriver så fint, hvordan du godt kan være sammen med de andre. Men får følelsen af ikke at være velkommen. Det er godt, at du nu kan mærke, at det ikke skal fortsætte sådan!

Du fortæller i dit brev, at dit liv er meget mere besværligt, end alle tror. Og at dine forældre tvinger dig til noget, som du ikke har lyst til. 

Jeg ved, at mange teenagere synes, at deres forældre bestemmer for meget. Det er helt naturligt, at have det sådan, når man er teenager og i gang med at løsrive sig fra sine forældre. Men der er selvfølgelig ting, ens forældre ikke må tvinge en til. Derfor bliver jeg også lidt bekymret for dig. Som barn har du rettigheder. Alle børn har rettigheder! Som fx at bestemme over sin egen krop, ret til ikke at blive slået eller truet.

Mit råd til dig, er derfor, at du læser mere om dine rettigheder på BørneTelefonens hjemmeside: https://bornetelefonen.dk/tema Klik på det tema, som passer bedst i forhold til, hvad dine forældre tvinger dig til. Her får du nogle råd til, hvordan du kan få stoppet det.

Jeg vil også råde dig til at tale med en voksen om, hvordan du har det både derhjemme og i skolen. Måske kunne din lærer være god for dig at snakke med? Han eller hun skal nemlig også hjælpe dig med at komme mere ind i klassens fællesskab. Det er lærerens ansvar, at alle elever trives i klassen.  

Hvis du allerede talt med din lærer uden at det har hjulpet? Så kunne en pædagog eller sundhedsplejersken være god at snakke med – for de kender skolen og de muligheder, du har for at få hjælp, hvis din lærer ikke tager sig af problemet. Men det kan også være en nabo – en venindes mor eller en helt anden voksen, du taler med. Du kan vise den voksne dit brev og mit svar – det er tit en god måde at få fortalt, at man har brug for hjælp. 

Mon der er nogen i klassen, du taler mere med en andre? Det ville måske være rart for dig at få fortalt en af dine klassekammerater, hvordan du har det i klassen. Sommetider kan man godt få den følelse, at ingen kan lide én eller føle sig uden for. Måske kender din ven også til de følelser? Og sammen kan I finde en måde, så du føler dig mere velkommen i klassen. 

Du er meget velkommen til at ringe til BørneTelefonen på 116111. Så kan du få hjælp fra en børnerådgiver. 

Det vigtigste er, at du holder fast i dit mod og får noget hjælp, så du igen kan komme til at tro på, dig selv og se, at du er en pragtfuld pige.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat