Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Føler mig alene

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige
Hvor er det godt, du skriver til BørneBrevkassen. Jeg vil gøre mit bedste for at komme med nogle forslag til, hvordan du kan (finde nogen, der kan hjælpe dig til at) få det bedre.
Først og fremmest, så lyder det svært at skulle undvære sin bedste veninde, fordi hun er flyttet. Har I mon nogen kontakt?
Du lyder som en følsom pige, der tænker rigtig meget over tingene, og det er der bestemt rigtig mange fordele ved, men som du også mærker lige nu, kan det også være svært at bekymre sig meget. Du er god til at sætte ord på, hvordan du har det og hvad du tænker. Har du nogensinde prøvet at tale med dine venner om det? Hvad tror du, de ville sige, hvis du fortalte dem, at du føler dig som den dårligste i klassen? Eller hvis du delte nogle af de tanker du gør dig om livet? Du skriver, at du og dine venner ikke minder om hinanden, men måske er der en af dem, der kan genkende dine tanker, og også har følt sig lidt anderledes og ikke har villet sige det til nogen…
Jeg tror, det er helt almindeligt at begynde at tænke lidt anderledes på livet, når man er 12 år ligesom dig. Jeg tænker på, om du har fortalt dine forældre, at du synes, det er lidt svært at være dig for tiden? Hvis det er svært at sige det selv, så kender du måske en, der vil hjælpe dig med at tale med dem?
Måske er din lærer god at snakke med eller også har din venindes mor en gang lagt mærke til, at du ikke så glad ud… Nogle gange kan det hjælpe bare at få sagt det til nogen…
Hvis du bare har lyst til at tale med en voksen, der ikke kender dig, vil jeg foreslå dig at ringe gratis og anonymt til BørneTelefonen på 116 111, hvor jeg ved, der sidder søde rådgivere.
Du er også velkommen til at skrive hertil igen.
Mange hilsner, BørneBrevkassen

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat