Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Føler den dummeste

Kære BørneTelefonen

jeg føler hele tiden jeg er den dummeste i hele familien

hvad skal jeg gøre

Dreng, 10 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 10

 Alle børn og voksne føler sig nogle gange dumme. Det er helt normalt, men ikke en rar følelse at gå med.

Nogen gange kan man få den følelse, når voksne og nogen der er ældre taler sammen. Det er nok mest fordi, de taler om ting de ved noget om, og det kan være at du ikke ved hvad det er. Eller måske er du interesseret i noget andet. Nogen gange snakker voksne rigtig meget, og de kan glemme at høre på det, som børnene vil fortælle.

Jeg synes, du skal fortælle dine forældre om, hvordan du har det. Det kan være at de kender den følelse, og de kan være rare at snakke med. Hvis du har en storebror, storesøster eller bedsteforældre, kan du måske også tale med dem. Det er nemlig helt i orden at fortælle andre, hvis man er lidt trist. Måske kan du sige: "Kender du det, at man føler sig dum?" og måske også sige: "Jeg har det sådan her i familien, at jeg føler mig dum. Det synes jeg ikke er særlig rart"

Du må også huske på, at du stadig har masser af tid til at lære alt muligt, og blive god til alt muligt. Hvis der er noget du rigtig gerne vil vide mere om eller blive bedre til, så kan du måske spørge dine forældre om hjælp. Man kan både lære om ting i bøger, på nettet eller film, eller man kan gå til noget i sin fritid. Måske har du en eller flere ting, du interesserer dig for og bruger meget tid på? Prøv at skrive de ting, du ved om noget der er interessant for dig - du kan også fortælle det højt til dig sel eller måske en af dine forældre? Ellers kan det være en idé, at du prøver at finde ud af, hvad der interesserer dig og finde mere viden om det. Der er rigtig mange ting i verden man blive klogere på.

Kærlig hilsen, 

BørneTelefonen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat