Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

flytte klasse eller ej

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Pige

Tak for dit brev. Det er super flot, at du har haft overskud til at skrive til os. Det overskud og mod skal du holde fast i, så det kan hjælpe dig videre. Jeg kan godt forstå, at det er hårdt for dig lige nu at være i din klasse. Det lyder rigtigt grimt, som dine klassekammerater behandler dig.

Jeg forstår dit brev, som at du har forsøgt at være sammen med nogle andre piger i klassen i 2 uger. Det var en rigtig god idé og flot af dig, at du havde overskud til at prøve og lege med nogle du måske ikke før har leget så meget med. Jeg kan godt læse, at det ikke har hjulpet dig, men det er flot, at du forsøgte.

Du spørger, om du skal rykke en klasse ned til din bedste veninde. Det forstår jeg godt, at du tænker kan være en løsning, fordi du føler dig godt tilpas med hende, og du kan blive fri for dem, som snakker om dig bag din ryg. Det er super vigtigt, at du får talt med en voksen om, hvordan det er i din klasse lige nu, så I sammen kan få lagt en plan for, hvordan du kan få det bedre.

Når man, som du, bliver mobbet kan man fuldstændig miste troen på, at mobningen nogensinde vil stoppe, og så kan det føles som en god løsning at skifte klasse. Det bedste vil nok være, at forsøge at få løst problemerne omkring mobningen og mobberne i klassen. Alle kan have gavn af dette, da mobning ofte spreder en dårlig stemning blandt alle i klassen. 

Tit er det sådan, at hvis et barn i klassen bliver mobbet i klassen, så er der også andre, der har det dårligt, men de har ikke mod til at stå frem og fortælle det. Jeg tænker derfor, at der er rigtig meget brug for at din lærer ved besked om, hvordan det er lige nu i jeres klasse. Det er lærerens ansvar sammen med eleverne at sørge for, at det er trygt og rart for alle at være i klassen. Men det er vigtigt, at din lærer ved besked om, hvordan du har det for at kunne gøre noget ved det. Det er ikke alt læreren ser, fordi mobning også tit sker i frikvartererne.

Kunne du snakke med dine forældre om, hvordan du har det i skolen, og så kunne I sammen tage kontakt til din lærer. Hvis dine forældre har svært ved at finde ud af, hvordan de skal få stoppet mobningen og hvordan de skal få snakket med din lærer, kan de ringe ind til os på ForældreTelefonen og få gode råd tlf: 35 55 55 57. Måske er der en helt anden voksen, du hellere vil tage med til en snak med din lærer. En ting er sikkert, det er ikke i orden, at du skal være alene om alt det, der foregår i din klasse, og det skal stoppes.

Du skriver, at det går ud over din ferie. Det er ikke i orden, at du ikke skal kunne glæde dig til at holde ferie. Kunne du måske - inden det bliver ferie - lave en plan for, hvad du kunne lave med din gode veninde i ferien, og bede din mor og far om at være med til at planlægge nogle sjove og hyggelige aktiviteter. Måske har du nogle bedsteforældre, du kunne besøge, så du på den måde har plan for, hvad du skal, og så har noget at glæde dig til og se frem til.

Jeg håber, du kan finde lidt mere mod til at få bedt om hjælp hos en voksen, så du kan komme til at føle dig godt tilpas i klassen. Jeg ved godt, det er svært at tage hul på sådan en snak. Du kunne jo bruge dit brev og svaret som en støtte og en hjælp til at starte samtalen.

Hvis det hele er for meget for dig, kan du også starte med at ringe til BørneTelefonen på tlf: 116 111, hvor der sidder voksne klar til at snakke med dig. Det er gratis, og du kan være helt anonym. 

De bedste hilsener BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat