Brev

Fester uden mig

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 15 år

Tak for dit brev.

Det lyder som om, du bliver lukket uden for fællesskabet og det er på ingen måde i orden. Det er rigtig godt og modigt, at du har skrevet til BørneTelefonen.

I dit brev spørger du, om du er irriterende, kedelig, svag-pisser osv. Lige gyldig hvad andre mener, så er det ikke i orden, at du ikke er en del af fællesskabet. Du er god nok præcis som den du er. Man skal også selv gøre noget for at blive en del af fællesskabet, men det lyder som om, du også forsøger på det.

Det er i høj grad også skolens og lærernes ansvar, at alle får mulighed for at blive en del af fællesskabet. Derfor bliver jeg nysgerrig efter, om dine lærere ved, at du ikke bliver inviteret med til fester? Hvis de ikke ved det, så tænker jeg at du skal fortælle, hvilke svar du får, når du spørger, om der er fest i weekenden. Prøv at tænke over, hvilken lærer, du føler dig mest tryg ved. Det kan også være en lærer du har haft tidligere, men ikke har mere. Læreren kan hjælpe med, at de lærere du har nu, får det at vide.

Jeg bliver nysgerrig efter, om du er den eneste i klassen, der oplever ikke at være en del af fællesskabet? Prøv at tænke på, om der er andre, der heller ikke er med til festerne. Måske virker de ligeglade, men det kan jo være, at de egentlig gerne ville være med. Du kan overveje, om I sammen kunne tale med en af lærerne om det.

Kender du Skoletjenesten i Børns Vilkår https://bornsvilkar.dk/radgivning/skoletjenesten/skole-tjenesten De tager ud i klasser og holder oplæg om forskellige emner. Du kan overveje at fortælle din lærer om siden.

Er der et andet sted end klassen, hvor du er en del af et fællesskab? Går du måske til en sport eller noget andet i din fritid? Det hjælper selvfølgelig ikke på, om du bliver en del af klassens fællesskab, men det kan måske føles godt for dig, at være en del af et andet fællesskab. Det kan også være, at du der kan finde nogle venner, som du kan hygge dig med og gå til fester med.

Mange hilsner og tanker fra BørneTelefonen

 

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat