Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Er jeg mærkelig?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år

Når jeg læser dit brev, får jeg et billede af en meget klog pige. Nemlig en pige, der ved, at der er mange måder at være pige - og ikke kun én bestemt måde. Men hvor er det bare ærgerligt, at der stadig er så mange andre, der ikke er klogere. Folk, der tror, at en pige eller en dreng skal være på én bestemt måde. Prøv at tænk, hvis det var virkeligheden - så ville verden godt nok være et kedeligt sted! Derfor skal du holde fast i dine interesser!  

Det er godt at læse, at du har nogle gode venner, som du deler interesser med. Dem skal du holde fast i, også selvom det kan være lidt besværligt, når I bor langt fra hinanden. Mon det er nogle, du indimellem besøger i weekenderne?

Men selvom du har nogle gode venner, ændrer det desværre ikke på, hvordan dine klassekammerater behandler dig. Derfor tænker jeg på, om dine lærere mon er opmærksomme på, hvordan du går og har det og gør de noget ved det? Ved de fx, at du sidder alene i frikvartererne? Hvis ikke, skal du sørge for, at de får det at vide. Og hvis de allerede ved det, skal de igen have at vide, at du ikke har det godt i klassen. Det er nemlig de voksnes ansvar at sørge for, at ALLE elever er en del af fællesskabet. Også dig! 

Når jeg læser dit brev, lyder det også til, at dine klassekammerater har brug for at lære lidt om respektere forskelligheder. Det kunne lyde til at der er nogen, som bliver temmelig usikre på sig selv. Men vi ikke skal fastholde hinanden i at være pige (eller dreng) på én særlig måde. Der er lige så mange måder "at være pige" på, som der er piger. Derfor tænker jeg, at I med fordel kunne arbejde med det emne i undervisningen, så de andre i klassen kan blive lige klogere og respektere forskelligheder - ligesom dig. Måske er det noget, som du og din mor kan tale med din lærer om? Hvis det er lidt svært at sige, kan du overveje at vise læreren dit brev og mit svar. Det, tror jeg, kan give mulighed for en god snak. Mon det er noget, du har mod på at prøve? 
 
Husk, at du er lige så meget værd, som resten af din klasse - og du har ret til at have det godt i klassen. Ring eller skriv ind til os på 116111, så kan vi tale mere om det - hvis du har brug for det.

De allerbedste hilsner
BørneTelefonen   

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat