Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Er der nogle der kan lide mig?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej B - 13 årige pige

Hvor er godt, at du fandt modet til, at skrive herind.  Jeg kan godt forstå, at du er forvirret og din frygt for ensomheden.

Mange unge oplever perioder i deres liv, hvor de er ekstra følsomme og har svært ved, at forstå hvorfor andre omkring dem reagerer som de gør. Når andre siger, at de godt kan lide en og syntes man er sød – kan det været svært, at tro på. Du er i en alder, hvor der sker rigtig mange ting, både med kroppen men også psykisk. Du er ved at udviklie til en ung pige. Dine venner er igang med den samme udvikling, og vil sikkert kunne genkende meget af det du beskriver. Man kan føle sig usikker og fx begynde at have flere meninger fx derhjemme om hvordan I skal være sammen. Det kan gøre der opstår skænderier, da dine forældre også lige skal vænne sig til at have en teenager i huset. 

Men når du vågner om natten med bankende hjerte, er det tegn på, du har brug for hjælp til at få det bedre. Jeg vil opfordre dig til, at tale med dine forældre og dine veninder/venner. Fortæl dem, at du er ked af, at skændes med dem og gerne vil have det anderledes – men du har brug for deres hjælp. Fortæl dem hvad du har brug for – forståelse, forklaringer, hensyn osv. Du er på ingen måde egoistisk eller irriterende - tværtimod mærker du efter og beder om hjælp til at få det bedre. Det er en styrke, du kan være stolt af.

Andre unge fortæller, at når de først har talt med deres venner og familie, har de ofte mødt deres forståelse og det mindskede deres bekymring om ensomhed. Hvis du synes, det er svært at tage hul på, kan du skrive det ned – på den måde får du lidt klarhed og overblik over dine tanker og følelser – også kan det være nemmere, at tale om det.

Jeg håber, at du får nogle gode snakke og ønsker det bedste for dig,

Hilsen Børnetelefonen

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat