Brev

Er der nogle der kan lide mig ?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år,

Tusinde tak for dit brev. Jeg kan godt forstå, at det ikke er særlig rart, at føle sig valgt fra. Du fortæller mig, at mange i din klasse synes det er sjovt at spille fodbold. Det gør, at du føler dig ligegyldig, da det føles som om, de hellere vil spille fodbold end at være sammen med dig – er det mon rigtig forstået?

Først vil jeg fortælle dig, at det lyder til, at du er en pige, der er god til at mærke efter. Du fortæller at selvom der er rigtig mange, der spiller fodbold, så har du ikke lyst og det står du ved. Det er rigtig sejt, at kunne mærke efter, hvad man har og ikke har lyst til.

Når jeg læser dit brev tænker jeg, at du har brug for en veninde eller en ven henne i skolen. Jeg får lyst til, at spørge om der mon er nogen i din parallel eller en anden klasse, der ikke spiller fodbold? Måske du kunne gå hen og snakke med dem?

Hvis du tænker dig om, kan det være, du kan komme i tanke om eller få øje på nogen andre, der heller ikke spiller fodbold? Det kan også være, du kan komme i tanke om noget, du selv har lyst til? Måske tegne eller noget helt andet? Så kunne du jo spørge dem henne i skolen om, de kunne have lyst til at gøre det sammen med dig. Lyder det som en idé?

Du fortæller mig også, at du har en irriterende sidemakker, der siger alt muligt til dig. Kunne du sige til drengen, at det forstyrrer dig? Eller ville det være bedre, at du fortæller din klasselærer om, hvordan du har det med din sidemakker? Du kan også vise din klasselærer det brev, du har skrevet til BørneTelefonen og måske personen kan hjælpe dig.

Hvis du har mod på det, er du også altid velkommen til at ringe eller skrive ind til BørneTelefonen på 116111. Her sidder der mange søde voksne, der altid gerne vil lytte og snakke med dig.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Ensomhed Andre der hjælper

Anonym rådgivning i din kommune

Alle kommuner tilbyder åben, anonym rådgivning for børn og unge.
Læs mere

Headspace

Du kan både ringe og skrive til Headspace, og de har også afdelinger i hele landet, hvor du kan komme ind og tale med en rådgiver.

Læs mere

Studenterrådgivningen

Gratis rådgivning til studerende på de videregående uddannelser, der oplever psykiske eller sociale problemer. F.eks. stress, eksamensangst, depression, ensomhed mm.

Læs mere
Chat
Chat