Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ensomheden som 5 hjul

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år

Det lyder som om, at du står i en rigtig svær og følsom situation. Du føler dig alene, når dine veninder kun snakker med deres kærester. Samtidig savner du dine veninder og det I havde sammen, da de ikke havde kærester. Du beskriver dine følelser og din situation så fint i brevet. Jeg vil gøre, hvad jeg kan for at hjælpe dig.

Først får jeg lyst til at sige, at jeg synes det er så godt, at du mærker efter i dig selv. Og at du kun gør det, som du har lyst til. Du skriver, at du ikke har brug for en kæreste. Kærester, kys og sex skal nok komme, når du er klar til det. Præcis som du selv skriver. Selvom dine veninder har fået kærester, så er det ikke noget, som du behøver at få lige nu.

Andre omkring dig synes det er lidt komisk, og du bliver kaldt femte hjul. Jeg kan sagtens forstå, at det ikke er komisk eller sjovt for dig. Selvom det er ment i sjov, så er det måske noget, der faktisk går dig på? Det er helt okay at sige, at du ikke synes det er sjovt, når de siger det.

Jeg vil komme med to forslag til, hvad du kan gøre.

Mit første forslag er, at du fortæller dine veninder, hvordan du har det. Når man får en kæreste, ligesom dine veninder har fået, så er det spændende og nyt. Og mange kommer til at bruge rigtig lang tid med deres kærester. Men det er også så vigtigt, at man stadig er sammen med venner og veninder.

Jeg tænker, at dine veninder måske ikke ved, at du faktisk bliver ked af det og føler dig ensom. Og måske vil de blive rigtig glade for, at du fortæller dem det. Jeg tænker nemlig, at dine veninder også synes, at det er vigtigt stadig at have gode veninder, selvom man har kærester. Måske ville de begge faktisk have det på samme måde som dig, hvis det var dem, som ikke havde en kæreste.

Du kan spørge dem, om de har lyst til at gå en tur. Eller om de har lyst til at komme hjem til dig og hygge med varm kakao eller en film. Når I så er sammen, så kan du fortælle, hvordan du har det. På samme måde, som du så fint har gjort her i brevet.

Du kan fortælle dem, at du er glad på deres vejne. At det er dejligt for dem, at de har fået en kæreste, som de har lyst til at bruge tid sammen med. Men du kan også fortælle, at du savner at være sammen med dem. Og at du faktisk kan føle dig ensom, når de kun snakker med deres kærester.

Tror du, at du har mod på at fortælle det til dine veninder?

Mit andet forslag er, at du prøver at snakke mere med nogle andre. Når jeg læser dit brev, så ved jeg ikke, om du går i skole med dine bedste veninder. Men du kunne prøve at snakke mere med nogle andre i klassen, på skolen eller måske uden for skolen.

Hvis du har lyst, så kunne du spørge en anden, om hun/han har lyst til at lave noget sammen en dag efter skole. Hvad tænker du om det?

Når du snakker med andre, så betyder det ikke, at du ikke kan snakke med dine bedste veninder mere. Slet ikke. Men jeg tror det kunne være rart for dig at snakke mere med nogle andre også.

Jeg håber meget, at du kan bruge mine forslag. Ellers er du altid velkommen til at skrive igen eller ringe til BørneTelefonen på tlf. 116111.

Varme hilsner fra BørneTelefonen

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat