Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ensomhedddddddd

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Pige på 15 år

Jeg tror, du har helt ret i, at dine problemer og din følelse af at være deprimeret handler meget om, at du er ved at finde dig selv og din egen identitet. Det er helt almindeligt, at man i din alder søger mere selvstændighed og uafhængighed i forhold til sine forældre. Det er kun positivt, men kan godt være en ensom proces og sætte gang i mange tanker og følelser, fx om hvem man selv er eller hvem, man gerne vil være. 

I en sådan proces sammenligner man ofte sig selv med sine venner og veninder, og især på de sociale medier er der rig mulighed for det. Her kan man følge med i deres liv og se billeder af, hvor sjovt de har det, hvor glade de er, hvor fede ting, de laver osv. Det kan godt give indtrykket af, at de lever det perfekte liv.  

Man skal dog passe på med at sammenligne sig med det liv, de viser på de sociale medier, for det er ofte et glansbillede. Med det mener jeg, at man tit kun lægger de gode billeder og de gode opdateringer op. Man ser og hører ikke om, når personen er ked af det eller om de problemer, som den enkelte går med. For alle mennesker går rundt med problemer. Der er ingen, der lever det perfekte liv. Det er vigtigt at huske på, for ellers kan man hurtigt tænke, at man er den eneste, der indimellem føler sig trist og ensom. Giver det mon mening for dig?

Det lyder rigtigt positivt, at du kan snakke med din mor om alt, og det er godt, at du har forsøgt at snakke med hende om, hvordan du har det. Det lyder dog som om, at din mor har meget travlt. Og jeg tænker det måske faktisk kan være medvirkende til, at du føler dig ensom? Selvom du er i gang med en løsrivningsproces fra dine forældre, så er det alligevel vigtigt at have tid sammen. Det kan derfor være, at du faktisk savner din mor? Og måske hun ikke helt har forstået, hvordan du har det lige nu. Kunne du derfor prøve at vise hende dit fine og meget velskrevne brev og mit svar? Måske hun så reagerer anderledes.

Det er i hvert fald vigtigt, at du deler dine tanker og følelser med andre. Du skriver også, at du har det rigtig godt med din papfar, papmor og far, men at du ikke snakker med dem om følelser. Måske det kunne være en ide at prøve at fortælle dem bare en lille smule om, hvordan du har det? Det kan ofte føles meget ensomt, hvis man går alene rundt med sine bekymringer, og det kan tage megen energi. At dele sine bekymringer med andre kan havde den positive effekt, at man ikke føler sig så ensom, og at man får mere energi til fx at være sammen med sine veninder. Har du mon mod på det? 

Måske dine to gode veninder også kunne være gode at snakke med? Det kan jo være, de går med nogle af de samme tanker og følelser som dig?

Jeg håber, du kan bruge mit svar, og jeg ønsker dig alt det bedste.

Mange kærlige hilsner fra Børnetelefonen

 

 

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat